Ο καθένας στην θέση του με τον κανονισμό λειτουργίας στο Δ.Σ. του Δήμου Καλαβρύτων

Την ενοχλητική αταξία που πολλές φορές έχει επικρατήσει στο Δημοτικό συμβούλιο έρχεται να αντιμετωπίσει ο πρότυπος κανονισμός λειτουργίας του που ψηφίστηκε στην συνεδρίαση της περασμένης πέμπτης.

 

Το Δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Καλαβρύτων μέχρι τώρα συνεδρίαζε με την παραδοσιακή λογική που η τοπική αυτοδιοίκηση είχε υιοθετήσει Οι περισσότεροι μικροί κυρίως Δήμοι δεν δίνουν σημασία σε ''λεπτομέρειες'' που αφορούν την εκ των προτέρων ρύθμιση του τρόπου με τον οποίο θα διεξάγεται η συνεδρίαση με αποτέλεσμα σε κάποιες περιπτώσεις να επικρατεί εκνευρισμός και εικόνα καφενείου.

 

Με τον πρότυπο κανονισμό που αποτελεί νόμο του κράτους από 6/4/2011 μπαίνει τάξη σε μια σειρά από θέματα όπως, ποιος κάνει τις εισηγήσεις, πότε και με ποιον τρόπο ενημερώνονται οι δημοτικοί σύμβουλοι από τους φακέλλους των θεμάτων,ποια είναι η σειρά παρατάξεων ,των ομιλητών,χρόνοι, δευτερολογίες κ.λ.π

 

Δυο τρεις μικρές τροποποιήσεις, πάνω στον πρότυπο νόμο, έγιναν αποδεκτές και το αίτημα της παράταξης Δ.Ε.ΚΑ ,για εφαρμογή κανονισμού, προχώρησε αφού όπως εξελίσσονταν οι συνεδριάσεις τόσο από την μεριά του προεδρείου όσο και από την ακριβώς απέναντι πλευρά υπήρχαν ανούσιες παραβιάσεις.

 

Ο κ. Λαζουράς έδειξε ότι εισήγαγε το θέμα όχι μόνο κάτω από την πίεση της αντιπολίτευσης αλλά αντιλαμβανόμενος ότι η διαδικασία δεν μπορεί να είναι παραγωγική χωρίς κανόνες τους οποίους εξάλλου έχει δείξει ότι μπορεί να χειριστεί πολύ καλά λόγω της εμπειρίας του στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και των νομικών του γνώσεων. Για τον ίδιο λόγο δηλαδή που και ο κ. Κατσικόπουλος επέμενε για χρήση κανονισμού.

 

Τώρα και οι δύό θα πρέπει να φροντίσουν για την εφαρμογή του κανονισμού, ξεκινώντας από την απαραίτητη πειθαρχία στους δικούς τους δημοτικούς συμβούλους .

 

Ο καθένας στην θέση του και στον ρόλο του γιατί η επαρχία περιμένει !!!!

 

Θεόδωρος Παπαδόπουλος 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.