Νικόλαος Μαγκαφάς - Μήνυμα για την έναρξη του Σχολικού Έτους

Αγαπητοί μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί

Ως Βοηθός Δημάρχου στα θέματα Παιδείας και τέως εκπαιδευτικός θα ήθελα να εκφράσω τις ευχές μου σε όλα τα μέλη της σχολικής κοινότητας για μια καλή και δημιουργική σχολική χρονιά, μια χρονιά που ο δρόμος της θα είναι μακρύς, αλλά εύχομαι να είναι «γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώση».

Γνωρίζουμε πολύ καλά τις δυσκολίες που ταλανίζουν την πατρίδα και τον τόπο μας τα τελευταία χρόνια. Ξέρουμε ότι αυτά είναι «οι Συμπληγάδες και οι οι Κύκλωπες» του ποιητή, όμως ως Δημοτική Αρχή αγωνιζόμαστε να τα ξεπεράσουμε. Η απρόσκοπτη λειτουργία των Σχολείων του Δήμου μας τα προηγούμενα χρόνια αποτελεί το ασφαλέστερο εχέγγυο και για το μέλλον, την ασφαλέστερη διαβεβαίωση ότι και αυτή η σχολική χρονιά θα κυλήσει ομαλά.

Χρειάζεται όμως σύμπνοια, συνεργασία και κοινή προσπάθεια από όλους, μαθητές, γονείς, τρεκπαιδευτικούς. Για τους γονείς δε χρειάζεται να πω πολλά, γιατί γνωρίζουν καλύτερα από όλους μας το καλό των παιδιών τους. Για τους εκπαιδευτικούς το ίδιο. Γνωρίζω ότι έχουν συναίσθηση του χρέους τους και της υψηλής αποστολής τους και θα τα κάνουν πράξη στον ύψιστο βαθμό.

Στους μαθητές μόνο έχω να δώσω μια συμβουλή περισσότερο ως εκπαιδευτικός και γονέας:  Μη δείτε το σχολείο ως μέσο απόκτησης στείρων γνώσεων,  ως χώρο καταπίεσης, υποχρέωσης καί άγχους αλλά ως ευκαιρία ανακάλυψης των χαρισμάτων και ικανοτήτων σας.  Κάντε το εργαστήρι πραγματικής γνώσης, φυτώριο νέων ιδεών, δημιουργικότητας και καινοτομίας. Μόνον έτσι το σχολείο θα αποκτήσει άλλο περιεχόμενο, που δε θα το αλώσουν ούτε οι δυσκολίες, ούτε τα προβλήματα. Το σχολείο, που σας υποδέχεται σήμερα, σας χρειάζεται  για ένα καλύτερο,  πιο ελπιδοφόρο μέλλον της κοινωνίας. Μη σας τρομάζει η λέξη μέλλον. Δεν  μπορούμε να το δούμε, αλλά μπορούμε να το θεμελιώσουμε.  Το μέλλον δεν χαρίζεται αλλά οικοδομείται με πολλούς τρόπους αλλά και με τη συμπόρευση με τους συμμαθητές σας και τους δασκάλους σας. Βήμα-βήμα, μέρα με την ημέρα, χρόνο με το χρόνο, με την μεθοδική σπουδή  στα θρανία του σχολείου σας . Με τη σπορά σήμερα και την προσμονή της συγκομιδής αύριο.

Στο ξεκίνημα της νέας πορείας, εύχομαι από καρδιάς σε όλες τις μαθήτριες και τους μαθητές, να έχετε υγεία και δύναμη, προκειμένου με υπευθυνότητα και μεθοδικότητα, να κάνετε ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα στη ζωή σας.

Εύχομαι στους γονείς να σταθούν αρωγοί στο δύσκολο έργο των παιδιών τους και των εκπαιδευτικών.
Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς, οι οποίοι διαθέτουν γνώση, ευαισθησία και διάθεση για προσφορά, να συνεχίσουν τις άοκνες προσπάθειες για το καλύτερο

Καλή και εποικοδομητική, σχολική χρονιά, γεμάτη όνειρα, στόχους και επιτυχίες.


Νικόλαος Μαγκαφάς
Βοηθού Δημάρχου για θέματα Παιδείας στο Δήμο Καλαβρύτων

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.