Να το δούμε κύριε Δήμαρχε; (μέρος δεύτερο)

Με την φράση αυτή τελείωσε το άρθρο μας(διαβάστε εδώ) για το ξεχασμένο κανόνι στα ''πευκάκια''.

Με την φράση αυτή θα επισημαίνουμε παραλείψεις και θα προτείνουμε ενέργειες χωρίς σε καμιά περίπτωση να υποδεικνύουμε!.

Ολοκληρώθηκε η κατασκευή του πεζόδρομου στο τμήμα της 25ης Μαρτίου αλλά κυρίως η δημιουργία του νέου τμήματος που ενώνει τα υπάρχοντα πεζοδρομημένα τμήματα, (από Αγίου Αλεξίου έως Ευσεβίου Κηπουργού) με το Σχολικό συγκρότημα Γυμνασίου -Λυκείου και το Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. (Η διαδρομή σημειώνονται με πράσινο στην εικόνα).

Η συνολική εικόνα που υπάρχει σήμερα επιτρέπει σκέψεις που έχουν να κάνουν με την επέκταση του κέντρου της πόλης.

Με σχετικά εύκολο και όχι τόσο δαπανηρό τρόπο, θα μπορούσε να μεγαλώσει η "βόλτα" και ο φωτισμός του κέντρου, με την πεζοδρόμηση ενός ακόμα τμήματος .

Πρόκειται για την συνέχιση του από την διασταύρωση της Καλλιμάνη (Ξενοδοχείο Φιλοξενεία), μέχρι την περιοχή πρώην ΚΤΕΛ και ακολούθως στην πλατεία Κύπρου και την ένωσή του με την κεντρική πλατεία μέσω της οδού Νταφαλιά και του Ξενοδοχείου "Κύναιθα". (Η διαδρομή σημειώνεται με κόκκινο στην εικόνα).

Είναι προφανές ότι κάτι τέτοιο θα απαιτήσει παρεμβάσεις σχετικά με την διαχείριση της κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Αυτό είναι θέμα συγκοινωνιολογικής μελέτης, που πιθανόν χρειάζεται έτσι κι αλλιώς, για την εύρυθμη λειτουργία της πόλης ειδικά τους χειμερινούς μήνες.

Θ.Παπαδόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
11 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.