Ν. Νικολοπουλος-Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών

Ο Βουλευτής Αχαΐας, Γενικός Γραμματέας των ΑΝΕΛ και Πρόεδρος του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος κ. Νίκος Νικολόπουλος, συναντήθηκε προχθές με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

Ο κ. Νικολόπουλος ενημερώθηκε από τον κ. Πρωτόπαπα, για την τιτάνια προσπάθεια που καταβάλλει το κίνημα της Εθελοντικής Αιμοδοσίας, για την επίτευξη της πολυπόθητης αυτάρκειας της χώρας σε Εθελοντικά προσφερόμενο αίμα, με στόχο την απεξάρτησή μας από τις εισαγωγές αίματος και ότι αυτό συνεπάγεται για την Εθνική οικονομία.

Όπως επεσήμανε ο κ. Πρωτόπαπας, η Πανελλήνια Ομοσπονδία και οι Σύλλογοι μέλη της, καταβάλλουν την τιτάνια αυτή προσπάθεια, χωρίς την παραμικρή υποστήριξη από την πλευρά της πολιτείας, αφού η ΠΟΣΕΑ αν και με νόμο είναι θεσμικός και στρατηγικός εταίρος του Υπουργείου Υγείας, δεν υπάρχουν θεσμοθετημένοι πόροι για την ενίσχυσή της.

Επίσης ο κ. Νικολόπουλος ενημερώθηκε για το εργοστάσιο πλάσματος, το οποίο κόστισε στο Ελληνικό δημόσιο 11 εκ. ευρώ και παραμένει κλειστό από το 2002 σε βάρος και της Εθνικής οικονομίας και της Ελληνικής κοινωνίας, αφού η λειτουργία του εργοστασίου πλάσματος θα εξασφάλιζε δωρεάν πολύτιμα φάρμακα-παράγωγα του αίματος στους Έλληνες ασθενείς.

Ο κ. Νικολόπουλος κατέθεσε τον θαυμασμό του για το έργο και την κοινωνική προσφορά της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών και δεσμεύτηκε να ενισχύσει με παρεμβάσεις του σε όλα τα επίπεδα το έργο της, αρχής γενομένης με την κατάθεση των σχετικών ερωτήσεων στην Βουλή.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.