Μια μικρή ''ζούγκλα'' στα Καλάβρυτα

 Πριν πολλά -πολλά χρόνια το ποτάμι που διέσχιζε τα Καλάβρυτα σκεπάστηκε αφού τοποθετήθηκαν μεγάλοι αγωγοί που παραλαμβάνουν το νερό από την θέση ΄κεραμιδάκι'' και το οδηγούν στον Βουραίκό.

Στα χρόνια που μεσολάβησαν από τότε έως σήμερα πολύ κουβέντα έγινε για το αν έπρεπε να καλυφθεί το ποτάμι με τις πέντε όμορφες γέφυρες και τις πέτρινες μάντρες. Ακόμα περισσότερο έχει απασχολήσει η χρήση της γνωστής ΄βαρέλας'' ως βόθρος από ορισμένους,δεδομένου ότι είναι κοινό μυστικό πως αρκετά λήμματα καταλήγουν σ 'άυτήν και στην συνέχεια δυστυχώς στο ποτάμι. Αυτό είναι ένα θέμα που κάποια στιγμή θα πρέπει δια ροπάλου να λυθεί και ειδικά όταν το έργο της αποχέτευσης και του βιολογικού πάρουν ένα τέλος.

Την στιγμή αυτή σε κάθε περίπτωση επείγει να καθαριστεί η λεκάνη ηρεμίας η οποία υποδέχεται τον όγκο των βρόχινων νερών και μαζί με αυτά φερτά υλικά από την πορεία του νερού. Εδώ και χρόνια ο πυθμένας της λεκάνης έχει ανέβει κατά πολύ από χώματα ,ξύλα,φύλλα κ.α και στην διάρκεια του καλοκαιριού όπως βλέπουμε και στην φωτογραφία τα φυτά βρίσκουν γόνιμο έδαφος για να αναπτυχθούν και να δημιουργήσουν μια μικρή ζούγκλα. Στην διάρκεια του χειμώνα όμως είναι άγνωστο το πότε και κάτω από ποιες συνθήκες θα βουλώσουν τα πάντα και τότε το νερό θα βρει την διέξοδο μόνο του και ανεξέλεγκτο.( Σχετικό άρθρο του KALAVRYTANET)

Ο Δήμος Καλαβρύτων αν δεν έχει ήδη προγραμματίσει κάτι σχετικό καλό είναι να το κάνει ανεξαρτήτως από το ποιος έκανε την επισήμανση.

 

Θεόδωρος Παπαδόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.