Μάγεψε η ΑΝΤΙΓΟΝΗ στο θέατρο του Αρχαίου Κλέιτορα

Στο θέατρο του Αρχαίου Κλείτορα, στην Κλειτορίας, εκεί, που πριν από 2500 χρόνια, οι αρχαίοι πρόγονοί μας, βίωναν και ζούσαν την τέχνη και το λόγο του θεάτρου, ο Δήμος Καλαβρύτων, σε συνδιοργάνωση με την ΣΤ’ Εφορεία Προϊστορικών και Κλασσικών Αρχαιοτήτων και την Κοινωφελή του Επιχείρηση Σπήλαια Λιμνών Καστριών και με την εξαιρετική απαγγελία και αφήγηση των ηθοποιών του Θεατρικού Οργανισμού ΑΙΧΜΗ, παρουσίασε την τραγωδία του Σοφοκλή ΑΝΤΙΓΟΝΗ, το Σάββατο 9 Αυγούστου.

Σε μια μεθυστική ατμόσφαιρα, που έφερνε στο νου όλων, τη ζωή στον Αρχαίο Κλείτορα, στην απέραντη ησυχία της κοιλάδας και υπό το λαμπερό φως της πανσελήνου, εξακόσιοι και πλέον θεατές απόλαυσαν την ΑΝΤΙΓΟΝΗ, Φωτεινή Φιλοσόφου, τον ΚΡΕΟΝΤΑ Γιάννη Νικολαΐδη, την ΙΣΜΗΝΗ Μαριέτα Αντιβάση, τον ΑΙΜΩΝΑ Βασίλη Ασημακόπουλο και πολλούς άλλους εξαιρετικούς ηθοποιούς στους κατιδίαν ρόλους της τραγωδίας, με τα υπέροχα σκηνικά του Μιχάλη Αγγελάκη, σε μετάφραση και σενάριο του Κώστα Πολιτόπουλου και σκηνοθεσία Γιάννη Νικολαΐδη.

Στο τέλος της παράστασης οι ηθοποιοί απέσπασαν πολλά και παρατεταμένα χειροκροτήματα, επισημαίνοντας, ιδιαίτερα, οι θεατές τον υπέροχο, παιδαγωγικό και παιδευτικό τρόπο, που μετέδωσαν τα νοήματα και τα μηνύματα της τραγωδίας, στο κοινό.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς και οι δημοτικοί σύμβουλοι Δήμος Κοντογιάννης, Δημήτριος Χουλιάρας Πρόεδρος Δ.Σ., Σωτήριος Δουκλιάς, Χαρά Γεωργακοπούλου Αντιδήμαρχος Κλειτορίας, Βασίλης Καρράς, Χρύσα Παπαδάτου, Στέλλα Πανουτσακοπούλου κ.α., δέχθηκαν πολλά συγχαρητήρια και καλά λόγια για τη διοργάνωση αυτής της παράστασης.

Το παρόν έδωσαν επίσης, πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων της Κλειτορίας, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων όπως ο Νίκος Μαντάς της Ένωσης Καλαβρυτινών Πάτρας, ο Χρήστος Καμπέρος της ένωσης Κλειτορίων και πολλοί άλλοι.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.