Λυκούρια: Το Πρακτικό Συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου της 19/2/2016

Πρακτικό Συνεδρίασης Τοπικού Συμβουλίου Λυκούριας (19/02/2016)

Μετά από πρόσκληση του προέδρου, συνεδρίασε το τοπικό συμβούλιο της κοινότητας Λυκούριας στις 30 Δεκεμβρίου 2015, ώρα 21:30, στην αίθουσα Θανάση Σβίγγου, έχοντας πλήρη απαρτία.

Κατά την έναρξη της συνεδρίασης, ο πρόεδρος ενημέρωσε το τοπικό συμβούλιο για:

1. Την τοποθέτηση παγολεκάνης στην γειτονιά «Πέρα Βρύση» από τον κ. Απόστολο Μούσιο, με έγκριση του προέδρου.

2. Την τσιμεντόστρωση των δρόμων

     α. Σπύρου Στούρα - Παπαγιάννη

     β. Σωτήρη Σμέρου - Αγγελή Σβίγγου

Η δημοτική ενότητα Κλειτορίας προμήθευσε τα υλικά (άμμος και τσιμέντα) και οι ενδιαφερόμενοι κάτοικοι με εθελοντική εργασία ολοκλήρωσαν το έργο, εκτός ελαχίστων μέτρων (50 μέτρα) λόγω μη συμμετοχής - διαφωνίας μεμονωμένου
κατοίκου.

Τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ήταν:

1. Συντήρηση του παραγόμενου γάλακτος (Απόφαση Νο 3/2016)
To τοπικό συμβούλιο είναι σε συνεχή επικοινωνία/ ενημέρωση με τους κτηνοτρόφους του χωριού μας για την υγιεινή φροντίδα του κοπαδιού (εμβόλια / αντιμετώπιση μαστίτιδας), την καθαριότητα των σταύλων, την καταπολέμηση των ψύλλων και των τρωκτικών, την σωστή αποθήκευση ποιοτικά ελεγμένων ζωοτροφών, την καύση των νεκρών ζώων και την ορθολογιστική χρήση των κτηνιατρικών φαρμάκων.

Η έλλειψη αρμεκτικών μηχανών στη συλλογή του γάλακτος καθιστά δύσκολη τη διατήρησή του σε ικανοποιητική ποιότητα όσον αφορά το μικροβιολογικό φορτίο, με συνέπεια να καθίσταται αναγκαία η ύπαρξη συστημάτων ψύξης (παγοδοχεία) σε κάθε σταύλο για διατήρησή του σε θερμοκρασία <6°C.

Λόγω της μεγάλης διασποράς των σταύλων και της έλλειψης ηλεκτροδότησής τους, καθίσταται αδύνατη η εγκατάσταση του ψυκτικού αυτού μηχανισμού σε κάθε μονάδα χωριστά.

Το Τοπικό Συμβούλιο προτείνει όπως γίνει εγκατάσταση ενιαίας κεντρικής μονάδας ψύξης σε κοινόχρηστο χώρο, εύκολα προσβάσιμο στο βυτιοφόρο γάλακτος. Το κόστος εγκατάστασης, συντήρησης και λειτουργίας θα το αναλάβουν οι τυροκομικές μονάδες της περιοχής μας που λαμβάνουν το γάλα, οι οποίες θα ενημερωθούν εγγράφως για την πρότασή μας, καθώς και για τον τρόπο υγιεινής μεταφοράς του γάλακτος, αλλά και την προστασία του περιβάλλοντος από τα παραγόμενα απόβλητα.

2. Αίτηση κ. Αποστόλη Μούσιου (Απόφαση Νο 4/2016)

Το Τοπικό Συμβούλιο ενέκρινε την παραμονή της παγολεκάνης με τις εξής δεσμεύσεις:

     α. ο χώρος να είναι πάντα καθαρός

     β. να μην παρεμποδίζεται η διάβαση των πεζών/ των αυτοκινήτων, αλλά και το παιχνίδι των παιδιών

     γ. αμέσως μόλις τελειώσει η αρμεκτική περίοδος, να απομακρυνθεί η συσκευή.

3. Αίτηση - διαμαρτυρία κ. Θεόδωρου Λάππα για την τοποθέτηση της παγολεκάνης στην Πέρα Βρύση (Απόφαση Νο 5/2016)

To αίτημά του απερρίφθη από το Τοπικό Συμβούλιο (του κοινοποιήθηκαν οι αποφάσεις Νο 3 και 4/2016).

4. Αποθήκη συνεταιρισμού (Απόφαση Νο 6/2016)

Οι τοπικοί σύμβουλοι Ιωάννης Ροδάκης και Θανάσης Σβίγγος πρότειναν όπως γίνει προσπάθεια ανακαίνισης της αποθήκης με πέτρινη τοιχοποιία και παραδοσιακή κεραμοσκεπή.

Αποφασίστηκε όπως το Τοπικό Συμβούλιο, σε συνεργασία με τον σύλλογο Λυκουριωτών «Ο Προφήτης Ηλίας», αναζητήσουν τη βοήθεια των τεχνιτών - μαστόρων της κοινότητας για την από κοινού εθελοντική προσπάθεια της
εξωτερικής ανακαίνισης της αποθήκης.


Τέλος, έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες τις εθελοντικής ομάδας του χωριού μας.

Οι: Γιώργος Π. Κατσής, Τάκης Μπίκος, Κωνσταντίνος Βαλτεσινιώτης, Θανάσης Γ. Ντακόλιας, Σπύρος Γ. Τσουτσουρούμης, Θανάσης Ι. Σβίγγος, με πολύ κέφι και μεράκι, φύτεψαν ακακίες κι έλατα στο χώρο της πρώην παιδικής χαράς, αφού πρώτα την έφραξαν με συρματόπλεγμα.

Τους ευχαριστούμε θερμά, και τους περιμένουμε, μαζί με άλλους συγχωριανούς, και στην επόμενη προγραμματισμένη εργασία μας.


Ο Πρόεδρος
Κοντογιάννης Σοφοκλής


Τα μέλη
Ροδάκης Ιωάννης
Σβίγγος Αθανάσιος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.