Κτηνοτρόφοι Καλαβρύτων - Ένας στους επτά στην γενική τους συνέλευση

Κανένας δεν μπορεί να θέσει σε αμφισβήτηση την ανοδική εδώ και χρόνια πορεία του αγροτικού γαλακτοκομικού συνεταιρισμού Καλαβρύτων. Το Δ.Σ του συνεταιρισμού λειτουργεί κάτω από τις συνθήκες αφόρητης πίεσης που δημιουργεί η γενικότερη έλλειψη ρευστότητας και ο εμπορικός ανταγωνισμός.

Παρά το γεγονός αυτό που συνθέτει ένα δυσμενές και δύσκολο περιβάλλον καταφέρνει όχι μόνο να επιβιώνει αλλά και να παρίσταται με αξιώσεις στον χώρο που κινείται. Η ορθή και διαφανής λειτουργία του συνεταιρισμού εγγυάται την οικονομική δραστηριότητα ή ακόμα και την επιβίωση εκατοντάδων κτηνοτρόφων της περιοχής, γιατί χωρίς αυτόν η διάθεση του γάλακτος είναι απολύτως επισφαλής.

Η κεκτημένη ταχύτητα όμως που έχει αποκτηθεί από το παρελθόν, οδηγεί τους κτηνοτρόφους σε παραλείψεις που μπορεί να τους στοιχίσουν ακριβά στο άμεσο μέλλον. Φαίνεται πως ακολουθούν την λογική του ''αυτόματου πιλότου'' γιατί ενώ ο νόμος τους δίνει το δικαίωμα να μην εκπροσωπούνται στην γενική συνέλευση από αντιπροσώπους αλλά κάθε μέλος να είναι και μέλος της γενικής συνέλευσης η συμμετοχή είναι απογοητευτική.

Στην χθεσινή γενική συνέλευση κατά την οποία θα γινόταν απολογισμός χρήσης και θα αναλύονταν τα οικονομικά στοιχεία του έτους, από τα 450 περίπου μέλη παραβρέθηκαν γύρω στα 70, ο ένας στους επτά. Αξίζει φυσικά να αναφερθεί ότι είχε προηγηθεί μια ακόμα πρόσκληση για γενική συνέλευση στην οποία δεν υπήρχε απαρτία και με το ''δεκανίκι '' του νόμου η χθεσινή έγινε με όσους πήγαν.

Δύσκολη η δουλειά του κτηνοτρόφου και έχει απαιτήσεις για 365 μέρες τον χρόνο, αλλά μια μέρα τον χρόνο πρέπει να εξοικονομηθεί, γιατί η ανεργία παραμονεύει παντού, ο ανταγωνισμός είναι γιγάντιος, οι προκλήσεις εν' ενεργεία (διαβάστε εδώ) και είναι κρίμα κάτι τόσο υγιές να αρρωστήσει από αδιαφορία ή άγνοια.

Παπαδόπουλος Θεόδωρος

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
9 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.