ΚΕΡΤΕΖΗ: ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΗ ΓΙΟΡΤΗ ΦΑΣΟΛΑΔΑΣ

Εκπληκτική ήταν η “Γιορτή Φασολάδας” που διοργανώθηκε Σάββατο 6/9/2014 στην πάντα φιλόξενη και όμορφη Κέρτεζη. 'Ψυχή' της φαντασμαγορικής αυτής εκδήλωσης, ήταν ο Νίκος Κωνσταντόπουλος, Πρόεδρος του Συλλόγου Κερτεζιτών Αθήνας, τον οποίο και βοήθησαν τόσο η αειθαλής και πανταχού παρούσα σύζυγός του, όσο και Μέλη του Συλλόγου, καθώς και εθελοντές. Εκαντοντάδες (!!!) κόσμου Δημοτικοί Σύμβουλοι (Στέλλα Πανουτσακοπούλου, Χρύσα Παπαδάτου κα), Πρόεδροι Σωματείων και Συλλόγων αλλά και λοιποί πολίτες, πραγματικά κατέκλησαν την κεντρική πλατεία και όλους τους γύρω χώρους. Διασκέδασαν λεβέντικα με πολύ κέφι και με την καρδιά τους, από τις 7.00μμ έως τις 6.00 το πρωί της επόμενης μέρας. Οι φασολάδες (από 2 μεγάλα καζάνια) κόκκινη και άσπρη, ήταν δωρεάν για πάντες.
Τις εκδηλώσεις λάμπρυναν με την εμφανίσεις τους θαυμάσια και πολυπληθή χορευτικά από Κέρτεζη, Κερπινή, Κλειτορία, Λυκούρια, Σύλλογο Κερτεζιτών Αθήνας και Τέμενη: Με τις εξαιρετικές παρουσιάσεις των, που η μία ήταν καλύτερη από την άλλη, σκόρπισαν τόσο ενθουσιασμό όσο και αισθήματα περηφάνιας σε όλες-όλους.
Ο Σύλλογος Κερτεζιτών Αθήνας, διαμέσου του Προέδρου του Νίκου Κωνσταντόπουλου παρέδωσε αναμνηστικά σε  εκπροσώπους χορευτικών, ενώ πολύ συγκινητική ήταν η βράβευση δύο ξεχωριστών ανθρώπων: της μητέρας και γιαγιάς Αναστασίας Γιαννοπούλου (μάνας 9 παιδιών) και του καινοτόμου αγρότη Ντίνου Κόντη (που πρωτοέφερε στην Κέρτεζη βιολογικές καλλιέργειες). Τις απονομές πραγματοποίησαν (ανάμεσα σε άλλους) οι Νίκος Μαγκαφάς (Δημοτικός Σύμβουλος τ. Αντιδήμαρχος Καλαβρύτων) και ο γιατρός Νικόλας Ραζής (Πρόεδρος του Σκακιστικού Καλαβρύτων).
Αξίζουν όντως θερμά συγχαρητήρια σε όσες και όσους κόπιασαν και μόχθησαν για την ως άνω εκδήλωση: Εύγε τους!
Κοινή εκτίμηση και θέληση όλων, είναι τέτοιες συναρπαστικές συναντήσεις, να συνεχίσουν να πραγματοποιούνται, γιατί διατηρούν ζωντανά τα ήθη και τα έθιμά μας. Ήξη και έθιμα ενός λαού, που ξέρει να αντιμετωπίζει, με λεβεντιά ψυχής-Ελληνικό φιλότιμο και απαράμιλλο ήθος, κακουχίες και προβλήματα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
10 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.