Κάλλιο αργά παρά ποτέ...Στο χέρι των εθελοντών είναι η ενισχυτική διδασκαλία

Μετά από παρατεταμένη οικονομική και όχι μόνο κρίση στην Ελληνική κοινωνία, μετά από την γνώση ότι υπάρχουν μαθητές -τριες που φοιτούν στα γυμνάσια και Λύκεια του Δήμου Καλαβρύτων οι γονείς των οποίων αδυνατούν να ακολουθήσουν την διαμορφωμένη κατάσταση στην παιδεία, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων, αποφάσισε να ασχοληθεί με το θέμα της ενισχυτικής διδασκαλίας.

Θετική απόφαση-ενέργεια η οποία, αν λειτουργήσει, θα προσφέρει στους οικονομικά αδυνάτους. Μια απόφαση που όμως ήρθε κάπως καθυστερημένα και σε κάθε περίπτωση ακολούθησε την ανακοίνωση της ιεράς Μητρόπολης Καλαβρύτων και Αιγιαλείας ( Δωρεάν φροντιστήριο στα Καλάβρυτα, έως 30 Νοεμβρίου οι αιτήσεις ) (ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ-Θεωρεί αμελητέα ο κ. Λαζουράς την εθελοντική προσφορά; Ερώτηση Κατσικόπουλου )με την οποία η Μητρόπολη δεν δημιουργεί ,αλλά επεκτείνει το κοινωνικό της φροντιστήριο που ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη στο Αίγιο. Αυτή η απόφαση της επιτροπής πάρθηκε αμέσως από τα μέλη της  ,όταν ο πρόεδρός της κ. Μαγκαφάς εισηγήθηκε το θέμα.

Ο θεσμός της ενισχυτικής διδασκαλίας δεν είναι κάτι καινούργιο, με την μόνη διαφορά ότι στην περιοχή των Καλαβρύτων πολλοί εκπαιδευτικοί δεν μένουν , αποχωρούν μετά τα πρωινά μαθήματα και έτσι πάντα υπάρχει κάποια δυσκολία να ανταποκριθούν αναλαμβάνοντας να διδάξουν μετά την λήξη των κανονικών μαθημάτων.

Στην ανακοίνωση που ακολουθεί είναι εμφανές ότι δεν έχουν βρεθεί οι εκπαιδευτικοί αλλά αναζητούνται, δεν έχουν καθοριστεί οι όροι συμμετοχής για τους μαθητές ( κριτήρια κ.λ.π) αλλά είναι θετικό ότι η επιτροπή εγγυάται την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων. Αυτό είναι ΠΡΆΓΜΑΤΙ πολύ θετικό και οφείλεται  στην ορθή διαχείριση του ''ταμείου'' που μέχρι σήμερα έχει γίνει, με αποτέλεσμα να υπάρχουν τα οικονομικά πλεονάσματα για να καλυφθούν ανάγκες των σχολείων στην όποια μορφή.

ΧΑΙΡΕΤΊΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΌΦΑΣΗ ΚΑΙ ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΟΎΝ ΟΙ ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ ΚΑΙ ΝΑ ΔΕΧΘΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΒΟΗΘΕΙΑ  ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ.

 

Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

 

Ενισχυτική διδασκαλία στο Δήμο Καλαβρύτων.


 

Με απόφασή της, η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Καλαβρύτων, ύστερα από εισήγηση του Προέδρου κ. Νικολάου Μαγκαφά, αποφάσισε την δημιουργία ΕΝΙΣΧΥΤΙΚΗΣ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ.

Η οργάνωση θα γίνει με την συνεργασία των Διευθυντών των Γυμνασίων – Λυκείων του Δήμου μας.

Η Σχολική Επιτροπή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου μας, θα καλύψει όλες εκείνες τις λειτουργικές ανάγκες οι οποίες απαιτούνται (χώρος – θέρμανση – γραφική ύλη κλπ.).

Η λειτουργία της ενισχυτικής διδασκαλίας εκ μέρους του Δήμου, είναι μια κοινωνική προσφορά για δημότες μας, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν για οικονομικούς λόγους, να στείλουν τα παιδιά τους σε φροντιστήριο.

Η ενισχυτική διδασκαλία θα ξεκινήσει το ταχύτερο δυνατό με μαθητές σχολείων της Δημοτικής Ενότητας Καλαβρύτων, με απώτερο στόχο την επέκταση του και στις άλλες Δημοτικές Ενότητες του Δήμου μας.

Γίνεται έκκληση – πρόσκληση προς τους εκπαιδευτικούς του Δήμου μας, διαφόρων ειδικοτήτων, κυρίως Μαθηματικών, Φυσικών, Φιλολόγων που θέλουν να διδάξουν εθελοντικά και αφιλοκερδώς στα μαθήματα της ειδικότητάς τους, να δηλώσουν συμμετοχή στα τηλέφωνα: 26923 60404 (Δήμος Καλαβρύτων) και 6944527418 (Νικόλαος Μαγκαφάς).


 


 

ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.