ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ - Ζωντανό Σκάκι - Δελτίο Τύπου (Φωτογραφίες)

Πραγματικά φαντασμαγορική εκδήλωση “ΖΩΝΤΑΝΟ ΣΚΑΚΙ” πραγματοποίησε ο ΣΕΠΟΚΕ (Σκακιστικός Επιμορφωτικός Όμιλος Καλαβρύτων-Επαρχίας, Αθλητικό Σωματείο με πλούσια Αγωνιστική-Πολιτιστική και Κοινωνική δραστηριότητα), σε Συνδιοργάνωση με το Κέντρο Παιδιού-Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Καλαβρύτων και υπό την Αιγίδα του Δήμου Καλαβρύτων, στο Δημοτικό Γήπεδο, την Τετάρτη 24 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 10.30: σε ειδική ευμεγέθη σκακιέρα, η επί 30 χρόνια Μέλος της Εθνικής Ομάδας Γυναικών στο ζατρίκιο και πολυπρωταθλήτρια Άννα Μαρία Μπότσαρη, αντιμετώπισε επιλεγμένη ομάδα από τους νεαρούς σκακιστές του ΣΕΠΟΚΕ Χαράλαμπο Κοντή και Τέκι Λανάι.

'Πιόνια', αποτέλεσαν μαθήτριες και μαθητές ντυμένοι με παραδοσιακές ενδυμασίες, που πρόσφεραν δωρεάν η ΔΗΚΕΚ Σπήλαιο Λιμνών και ο Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σκεπαστού.

Επιπλέον, σε τεράστια πλαστική σκακιέρα γηπέδου (προσφορά του Αγροτικού Γαλακτοκομικού Συνεταιρισμού Δήμου Καλαβρύτων) ο επίσης σκακιστής του ΣΕΠΟΚΕ Άγγελος Χαλμούκης με μεγάλα πλαστικά πιόνια (ευγενική παραχώρηση Σουίτες Montage) έκανε αναπαραγωγή των κινήσεων που εκφωνούσαν από μικροφώνου (τεχνική υποστήριξη: Γιώργος Ζησιμόπουλος) οι αντίπαλοι σκακιστές.

Εκείνο που προκάλεσε φοβερά καλή εντύπωση, ήταν η ΜΕΓΑΛΗ ΩΡΙΜΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ που επέδειξαν οι μαθητές (Δημοτικού – Γυμνασίου – Λυκείου – ΕΠΑΛ Καλαβρύτων) που είτε πήραν μέρος είτε παρευρέθηκαν στην σπάνια αυτή εκδήλωση. Για την ιστορία αναφέρουμε, ότι μετά από μια ενδιαφέρουσα παρτίδα, επικράτησε με 'ματ', παίζοντας με τα μαύρα, η Άννα Μαρία Μπότσαρη.

Κατά την διάρκειά της εκδήλωσης, σε πολύ συγκινητικό κλίμα, δικαίως τιμήθηκαν (με αθλοθέτηση θαυμάσιων αναμνηστικών από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων 'Ο Αρχαίος Κλείτωρ') 3 Άνθρωποι (με όλη την σημασία της λέξης), συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί (αλφαβητικά: Θεοδόσης Παναγόπουλος – Χρίστος Φωτεινόπουλος – Θεόδωρος Χαλμούκης) που ανιδιοτελώς – εμπράκτως και για πάρα πολλά χρόνια, έχουν βοηθήσει όχι μόνον το Ζατρίκιο, αλλά και τον Πολιτισμό γενικότερα.

Απονομές πραγματοποίησαν ο Βασίλης Χατζηλάμπρου Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Αχαϊας, ο Δήμαρχος Καλαβρύτων Γιώργος Λαζουράς, ο Ευθύμιος Τζόβολος Βοηθός Δημάρχου και Πρόεδρος ΔΣ Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης, ο Ηλίας Αρμής Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Καλαβρύτων, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Θεόδωρος Νασιώτης, ο Σχολικός Σύμβουλος Φάνης Βαλμάς, ο Ταμίας του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Καλαβρύτων Γρηγόρης Τσουρουφλής, η Κορίννα Γεωργιάδου – Ραζή Γενικός Γραμματέας ΣΕΠΟΚΕ και ο Ελευθέριος Μαζαράκης Ταμίας ΣΕΠΟΚΕ.

Ωραιότατο αναμνηστικό έλαβε και η εξαιρετική-αξεπέραστη πολυπρωταθλήτριά μας Άννα Μαρία Μπότσαρη, οι παίκτες του ΣΕΠΟΚΕ Χαράλαμπος Κοντής-Τέκι Λανάι-Άγγελος Χαλμούκης και όλα τα Σχολεία Καλαβρύτων (Δημοτικό-Γυμνάσιο-Λύκειο-ΕΠΑΛ).

Η παρακολούθηση και η συμμετοχή όλων ήταν ελεύθερη (δωρεάν).

Ο ΔημοτικόςΣύμβουλος και Διευθυντής του Νοσοκομείου Καλαβρύτων Λεωνίδας Βασιλόπουλος, ο Δημοτικός Σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Καλαβρύτων Τάκης Βαρβιτσιώτης, Διευθυντές Σχολείων, Καθηγητές, Δάσκαλοι, Μαθητές και πάρα πολύς κόσμος, κυριολεκτικά κατέκλεισαν την αντίστοιχη κερκίδα του Σταδίου, αποδεικνύοντας ότι τα Μαρτυρικά και Ηρωικά Καλάβρυτα, ξέρουν και πρωταγωνιστούν τόσο στον τομέα του Αθλητισμού όσο και της Κοινωνικότητας γενικότερα.

Πολλοί χορηγοί στήριξαν την εξαίσια αυτή εκδήλωση: ΚΑΛΑΒΡΥΤΑNEWS, ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ, KLEITORIANEWS.GR, Super Market 'Τζουμάκας', Cafe 'Ice Box', Ζαχαροπλαστείο 'Ερμείδης', Hotel Spa 'Filoxenia', Καφέ Ζαχαροπλαστείο Παρασκευαστήριο 'Έντεχνο', Ταβέρνα 'Αυλή', Ταβέρνα-Ιχθυοτροφείο 'Πηγέ' Παναγιώτη Αθ. Ρηγόγιαννη, Συνεργείο Αυτοκινήτων-Ανταλλακτικά 'Κωνσταντίνος Γιαννόπουλος', Φωτογραφία 'Φάνη Παπαγεωργίου', Cafe Bar 'Διάπλαση', αποδεικνύοντας στην πράξη την ευαισθησία που η κοινωνία τρέφει προς το παραγόμενο έργο τόσο του ΣΕΠΟΚΕ, όσο και του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης Δήμου Καλαβρύτων.

Η αναγνώριση, είναι η καλύτερη ανταμοιβή!

Πολύ ουσιαστικά και κολακευτικά λόγια ειπώθηκαν για τις προσπάθεις των Φορέων που συνδιοργάνωσαν την εκδήλωση, η οποία βασίστηκε σε ιδέα του Ευθύμιου Τζόβολου.

Ολοκληρώνοντας, αξίζει να τονιστεί η κάλυψη της εκδήλωσης από τα ΜΜΕ και η μαγνητοσκόπησή της από τον σκηνοθέτη Χάρη Μαζαράκη.

Κλείνοντας, πώς να μην σταθούμε στα δάκρυα συγκίνησης της ανεπανάληπτης Άννας Μαρίας Μπότσαρη (κατά την λήψη του αναμνηστικού της επάθλου) και στην εκτίμησή της ότι “ήταν η καλύτερη εκδήλωση που έχει παραστεί”;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.