Καλάβρυτα : Προσοχή στην χωρίς κάγκελα γέφυρα του '' Ξυδιά ''

Ένα επικίνδυνο πέρασμα αποτελεί η γέφυρα του ποταμού ''Ξυδιά '' στα Καλάβρυτα. Το σημείο βρίσκεται στο πρώτο χιλιόμετρο Καλαβρύτων - Αγίας Λαύρας και όπως φαίνεται στις φωτογραφίες τα απαραίτητα προστατευτικά κάγκελα σε μια γέφυρα με ύψος τουλάχιστον τεσσάρων μέτρων έχουν αφαιρεθεί τελείως.

Σωστά αφαιρέθηκαν αφού έφτασαν από την οξείδωση σε σημείο να είναι σαθρά και να μην προσφέρουν καμιά ασφάλεια. Επι πλέον η όποια παραμονή τους στο σημείο θα έδινε μια ύπουλη αίσθηση ασφάλειας και θα ήταν επικίνδυνη.Ομως δεν υπήρξε μέριμνα για την επανατοποθετησή τους.

Από το σημείο αυτό διέρχονται καθημερινά πολλά αυτοκίνητα και επισκέπτες – προσκυνητές της Αγίας Λαύρας αλλά και ποδηλάτες και περιπατητές κάθε ηλικίας που πηγαίνουν να περπατήσουν στον ποδηλατόδρομο που αρχίζει λίγα μέτρα πιο πάνω.

Η συχνότητα της επίσκεψης στο συγκεκριμένο σημείο προοδευτικά και ενώ ο καιρός γίνεται καλύτερος θα αυξάνει αφού η άνοιξη είναι προ των πυλών.

Η ανάγκη για την τοποθέτηση προστατευτικών κιγκλιδωμάτων είναι άμεση.

Ελπίζουμε !!!

Θεόδωρος Παπαδόπουλος  

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
9 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.