ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ: Διεθνές ενδιαφέρον για την άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας (ΦΩΤΟ)

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την 23 Μαΐου 2015 η Άσκηση Δασικής Πυρκαγιάς και Διάσωσης με την κωδική ονομασία « ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ 2015 » στην Ιερά Μονή Μεγάλου Σπηλαίου.

Το σενάριο της άσκησης προέβλεπε εκδήλωση πυρκαγιάς η οποία απειλούσε την Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου και Επιχείρηση Διάσωσης εγκλωβισμένων ατόμων που βρίσκονταν εντός της Ιεράς Μονής.

Στην άσκηση συμμετείχαν Προσωπικό και Οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Καλαβρύτων, της 6η Ε.Μ.Α.Κ. Πατρών, της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Καλαβρύτων, του «Φορέα Διαχείρισης Χελμού Βουραϊκού» Ασθενοφόρο του Ε.Κ.Α.Β. και περιπολικό της ΕΛ.ΑΣ.

Την άσκηση παρακολούθησαν, εκ μέρους της Πυροσβεστικής ο Επιχειρησιακός Συντονιστής Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτ. Ελλάδας, Πελοποννήσου & Ιονίων Νήσων Υποστράτηγος Νίκος Νικολακόπουλος, ο Διοικητής Περιφερειακής Διοίκησης Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Δυτικής Ελλάδας Αρχιπύραρχος Βασίλειος Ματθαιόπουλος, ο Διοικητής της 6ης ΕΜΑΚ Αντιπύραρχος Ιωάννης Πανόπουλος, Αξιωματικοί από την Π.Δ.Π.Υ. Δυτ. Ελλάδος και την Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων. Από τον Δήμο Καλαβρύτων παρέστησαν ο Δήμαρχος Γεώργιος Λαζουράς μαζί με τον Αντ/ρχο Πολιτικής Προστασίας Ευθύμιο Φλογερά και τον Αντ/χο Νικόλαο Μαγκαφά.

Την Άσκηση παρακολούθησαν επίσης εμπειρογνώμονες από 7 χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης , οι οποίοι στην συνέχεια συνοδευόμενοι από τον Υποστράτηγο Νίκο Νικολακόπουλο επισκέφθηκαν τις νέες σύγχρονες εγκαταστάσεις της Π.Υ. Καλαβρύτων όπου και τους ξενάγησε ο Διοικητής της Υπηρεσίας Αντιπύραρχος Βασίλειος Αλεξόπουλος.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων ευχαριστεί και δημόσια, όλους τους συμμετέχοντες σε αυτήν τόσο σημαντική και επιτυχημένη άσκηση , τον Ηγούμενο της Ι.Μ. Μεγάλου Σπηλαίου Αρχιμανδρίτη Ιερώνυμο Κάρμα και τους μοναχούς της Ιεράς Μονής καθώς και τον Δήμαρχο Καλαβρύτων Κο Γεώργιο Λαζουρά, για το ενδιαφέρον και την πολύπλευρη βοήθειά τους.

 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία Καλαβρύτων, θα συνεχίσει να οργανώνει και να εκτελεί ανάλογες ασκήσεις θεωρώντας ότι βοηθούν στην αποτελεσματικότερη οργάνωση του μηχανισμού, για την αντιμετώπιση μεγάλων συμβάντων στην περιοχή μας.

 

Καλάβρυτα 24 Μαΐου 2015

Ο Δ ι ο ι κ η τ ή ς

 

Βασίλειος Αθ. Αλεξόπουλος

Α ν τ ι π ύ ρ α ρ χ ο ς

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 12 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.