Γράφει η Παναγιώτα Παπαγιαννοπούλου. ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ !!

Με ιδιαίτερη χαρά φιλοξενούμε άρθρο της συντοπίτισσας Παναγιώτας Παπαγιαννοπούλου. Η παρέμβαση των νέων ανθρώπων της πόλης μας για θέματα που αφορούν τους ίδιους, αλλά και τα παιδιά τους αργότερα, είναι εξαιρετικά χρήσιμη και επλιδοφόρα, Το kalavrytanet δεν είναι τίποτε άλλο από απλός διακομιστής των απόψεων και των θέσεων που ακούγονται στην τοπική κοινωνία από ανθρώπους κάθε ηλικίας Η συμμετοχή των νέων στα συμβαίνοντα είναι κάτι παραπάνω από χρήσιμη,..... είναι αναγκαία.!!!!! και το KALAVRYTANET δίνει πάντα ''βήμα'' σε επώνυμες απόψεις.
Γράφει λοιπόν η κ. Παπαγαννοπούλου :
Πρόσφατα, μιλώντας με τον οικογενειακό μας φίλο κ.Γεώργιο Καραμπούλη, υπάλληλο του Δήμου μας, έμαθα πράγματα περι ανακύκλωσης που δεν γνώριζα ' ίσως πολλοί απο εμάς δε γνωρίζουμε. Τα σκουπίδια των μπλέ κάδων της ανακύκλωσης μεταφέρονται σε ειδικό κέντρο ανακύκλωσης στην Αχαία (δεν θυμάμαι ακριβώς πού!! ) και βάσει των κιλών-της ποσότητας, ο Δήμος μας πάιρνει κάποιο χρηματικό ποσό. Είναι δηλαδή κάτι σαν κουμπαράς.. όσα περισσότερα σκουπίδια τόσα περισσότερα χρήματα! Τα χρήματα αυτα προστίθενται στο λογαριασμό του Δήμου και αξιοποιούνται για το Δήμο, για εμάς... με έργα, βελτιώσεις κλπ!!!! Χάρηκα πολύ με αυτό το νέο γιατί παρέχει κίνητρο για ανακύκλωση! Τα σκουπίδια μας, μάς αποδίδουν όφελος!! Λυπήθηκα όμως, όταν άκουσα να μου λέει με παράπονο και πικρία, οτι πολλοί συνδημότες μας πετούν δυστυχώς τα μή ανακυκλώσιμα σκουπίδια τους μέσα στους μπλέ κάδους και αποτέλεσμα δύο τινά: 1. Όταν περνά το ειδικό απορριματοφόρο και βλέπει τα μή ανακυκλώσιμα σκουπίδια πάνω πάνω προφανώς και δεν αδειάζει- παραλαμβάνει τους κάδους αφού δεν είναι ανακυκλώσιμα και 2. Κατα τη διαλογή στο κέντρο, για τα σκουπίδια που δεν ανακυκλώνονται, αφαιρείται το βάρος τους απο το σύνολο = λιγότερα χρήματα για εμάς!! Ο κ. Καραμπούλης όντας ευσυνείδητος άνθρωπος και υπάλληλος, προσπαθεί να καθαρίσει τους μπλέ κάδους, πετώντας τα μη ανακυκλώσιμα εκεί που πρέπει, μιλώντας με Καλαβρυτινούς, ενημερώνοντας και αυτός όσο μπορεί για την ωφέλεια της ανακύκλωσης, που εκτός του χρηματικού κέρδους, φροντίζουμε και για το περιβάλλον μας! Αλλα ο ένας άνθρωπος δεν αρκέι... είναι υπόθεση όλων μας!!!!
Δυστυχώς η συνείδηση- συνήθεια της ανακύκλωσης δεν έχει καλλιεργηθεί, παρατηρώ οτι δεν υπάρχει καθόλου σε κάποιες περιπτώσεις ( στη γειτονιά μου ορισμένοι πετούσαν την στάχτη απο τα τζάκια τους στους μπλέ κάδους) και δυστυχώς τα βήματά της είναι αργά! Χαίρομαι που βλέπω όμως ανταπόκριση κυρίως απο τους νέους που ενημερώνονται απο το σχολείο μας και προσπαθούν να εντάξουν την ανακύκλωση στις οικογένειες τους!
Αυτό που πληροφορήθηκα απο τον κ. Καραμπούλη το μεταφέρω εδώ, για να ενημερωθούν όσο το δυνατόν παραπάνω άνθρωποι, να δούμε όλοι ώς κίνητρο τους μπλέ κάδους- κουμπαράδες! Είναι υπέροχο οτι απο τα σκουπίδια μας, ο Δήμος μας λαμβάνει χρήματα που πάλι επιστρέφονται σε εμάς μέσω έργων, βελτιώσεων και παροχών! Περισσότερα σκουπίδια= παραπάνω κιλά= περισσότερα χρήματα!!
 
Σας ευχαριστώ,
Παπαγιαννοπούλου Παναγιώτα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.