Γιώργος Αγγελόπουλος - Η στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας κλειδί για την ανάπτυξη της Αχαΐας

«Στην σημερινή συγκυρία η ιδιωτική πρωτοβουλία αποτελεί βασικό παράγοντα για οικονομική ανάκαμψη και κοινωνική ευημερία» τόνισε κατά τις σημερινές του επαφές με τους παραγωγικούς φορείς της Αχαΐας ο υποψήφιος Βουλευτής Γιώργος Αγγελόπουλος.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας με το ψηφοδέλτιο του ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ Δημοκρατών Σοσιαλιστών του Γιώργου Παπανδρέου, αρχικά επισκέφθηκε επιχειρήσεις στην ΒΙ.ΠΕ. Πάτρας και είχε συναντήσεις με επιχειρηματίες και εργαζόμενους, ενώ στη συνέχεια επισκέφθηκε το Επιμελητήριο Αχαΐας όπου συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

«Η Αχαΐα έχει απεριόριστες δυνατότητες να πρωταγωνιστήσει, με τα προϊόντα και τις υπηρεσίες της, τόσο στην εσωτερική όσο και στη διεθνή αγορά. Ως Αντιπεριφερειάρχης για την Ανάπτυξη έχω στενή και αγαστή συνεργασία με τον πρόεδρο. Στόχος είναι η αύξηση της επιχειρηματικότητας και η προσέλκυση επενδύσεων στην περιοχή, έτσι ώστε να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, που είναι το ζητούμενο για την αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της ανεργίας στην Αχαΐα» ανέφερε ο κ. Αγγελόπουλος.

Από τη συζήτηση προέκυψε ότι το μεγαλύτερο εμπόδιο που συναντούν οι επιχειρήσεις του νομού είναι το ασταθές περιβάλλον μέσα στο οποίο δραστηριοποιούνται.

«Ως Περιφερειακή Αρχή έχουμε προωθήσει σημαντικές πρωτοβουλίες για τη στήριξη των επιχειρήσεων, αλλά και για να γίνει πιο σταθερό το επενδυτικό περιβάλλον της Δυτικής Ελλάδας. Όμως, πρέπει επιτέλους και η Πολιτεία να αναλάβει τις ευθύνες της. Η Συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μιλά για ανάπτυξη και από το καλοκαίρι του 2014 η χώρα μας είναι χωρίς ισχύον πλαίσιο ενίσχυσης επενδυτικών σχεδίων, αφού έληξε ο παλιός επενδυτικός νόμος» τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος και συμπλήρωσε: «Η Κυβέρνηση Παπανδρέου έκανε γενναίες μεταρρυθμίσεις εν μέσω κρίσης και κατάφερε ένα ισχυρό πλήγμα στην κρατικοδίαιτη επιχειρηματικότητα, και αμέσως στράφηκε εναντίον της όλο το σύστημα. Μετά το 2011 δεν υπήρξε αντίστοιχη πρωτοβουλία. Πρέπει να συνεχιστούν οι μεταρρυθμίσεις που ξεκίνησαν τότε. Πρέπει να αλλάξει το σημερινό, αναποτελεσματικό και εχθρικό για τις επιχειρήσεις, φορολογικό σύστημα και να σταματήσει η άδικη αντιμετώπιση των επιχειρήσεων από το κράτος».

 

Γιώργος Παν. Αγγελόπουλος

ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
12 + 7 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.