Γ.Λαζουράς :Ζωτικής σημασίας ο οδικός άξονας Ολυμπία – Καλάβρυτα (Τμήμα της Ε.Ο 111)

Σε πολύωρη σύσκεψη θεσμικών παραγόντων, υπηρεσιών και φορέων, που διοργανώθηκε, από τοπικούς συλλόγους και ενεργούς πολίτες, το Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, στο Δημοτικό Κατάστημα της Λαμπείας (Δίβρης), με βασικό και κύριο θέμα τη βελτίωση της 111 Εθνικής Οδού Πατρών – Τρίπολης, συμμετείχε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς.

Στη σύσκεψη αυτή, παραβρέθηκαν και τοποθετήθηκαν επίσης ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος κ. Αθανάσιος, ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλείας κ. Γιώργος Γεωργιόπουλος, ο Δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας κ. Θύμιος Κοντζιάς, οι βουλευτές του νομού Ηλείας Μάκης Μπαλαούρας και Έφη Γεωργοπούλου – Σαλτάρη, Αντιδήμαρχοι του δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, Πρόεδροι τοπικών κοινοτήτων, Εκπρόσωποι Συλλόγων και Φορέων και μεγάλος αριθμός, ενδιαφερομένων πολιτών.

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Γιώργος Λαζουράς στην τοποθέτησή του, αναφέρθηκε, στη ζωτική σημασία της 111 Ε.Ο. για τη σύνδεση, την επικοινωνία και τις μεταφορές του Δήμου Καλαβρύτων ιδίως δε των Δημοτικών Ενοτήτων (πρώην Δήμων) Αροανίας, Παΐων και Κλειτορίας καθώς και στην τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται, σήμερα, το οδόστρωμά τους και ζήτησε από τον Αντιπεριφερειάρχη και τους βουλευτές, αφενός μεν, να προχωρήσει και να εκτελεσθεί, τάχιστα, η εργολαβία συντήρησης της 111 Ε.Ο. που δημοπράτησε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος, προϋπολογισμού 4.500.000 ευρώ, αφετέρου να μελετηθούν και να προγραμματισθούν, άμεσα, έργα βελτίωσης, περιορισμού στροφών και μερικής (κατά τμήματα), ανακατασκευής της οδού αυτής.

Ακόμη ο Δήμαρχος Καλαβρύτων, αναφέρθηκε στη σημασία, δημιουργίας και κατασκευής του οδικού άξονα Ολυμπία – Καλάβρυτα και βελτίωσης του υπάρχοντος δικτύου, ενός άξονα, που έχει ιδιαίτερο τουριστικό και αναπτυξιακό ενδιαφέρον, για το Δήμο Καλαβρύτων.

Στη σύσκεψη αυτή, μετά τις τοποθετήσεις των παρισταμένων εκπροσώπων υπηρεσιών και φορέων, αποφασίσθηκε η συγκρότηση Επιτροπής για περαιτέρω επεξεργασία των προτάσεων που υποβλήθηκαν και εκ νέου, σύσκεψη και συνάντηση, για τη μορφή και το χαρακτήρα των δράσεων που θα αναληφθούν με στόχο τη βελτίωση, της 111 Εθνικής Οδού.


Από δελτίο τύπου του Δήμου Καλαβρύτων

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.