ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΣΕ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ

 Εξαιρετική, κατά γενική ομολογία, χαρακτηρίστηκε η παρουσία των Καλαβρύτων στο 27ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής, που πραγματοποιήθηκε στη Χερσόνησο Ηρακλείου Κρήτης, 15-18 Απριλίου 2015.

Την κορυφαία αυτή Επιστημονική Εκδήλωση (η οποία και χορήγησε 29 Μόρια Συνεχιζόμενης Ιατρικής Εκπαίδευσης, γνωστά ως CME CREDIS), παρακολούθησαν περί τα 3000 άτομα (λειτουργοί υγείας όλων των βαθμίδων καθώς και λοιπό προσωπικό που ασχολείται με την ενημέρωση), τόσο από την Ελλάδα, όσο και το εξωτερικό.

Σε τέσσαρες Αίθουσες, όσο και στο χώρο των Αναρτημένων Ανακοινώσεων, παρουσιάστηκαν Διαλέξεις, Εισηγήσεις, Στρογγυλές Τράπεζες, Δορυφορικά Συμπόσια, Κλινικά Φροντιστήρια και 123 Επιστημονικές Εργασίες, που αφορούσαν σφαιρικά τον υγειονομικό χώρο, ενώ δώθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην Σφαιρική ΠΦΥ-Πρωτοβάθμια Φροντίδα Υγείας (πρόληψη-περίθαλψη-αγωγή υγείας-κοινωνική και κοινοτική ιατρική-σχολική υγειηνή-αθληιατρική-θεραπεία-αποκατάσταση-τελική φροντίδα-διαχείρηση επειγόντων και χρονίων παθήσεων κλπ), που είναι και ο κατ΄εξοχή χώρος της Γενικής/Οικογενειακής Ιατρικής. Παρουσιάστηκαν σύγχρονες εξελίξεις και στατιστικά δεδομένα.

Ουσιαστικές ήταν επίσης, η συμμετοχή και οι παρεμβάσεις του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού, που σε τοποθετήσεις του, ετόνισε την στήριξη που η Πολιτεία σχεδιάζει για την ΠΦΥ.

Από τα Καλάβρυτα, συμμετείχαν οι γιατροί Ν. Ραζής και Τατιάννα Μπέκιο. Παρουσιάστηκαν με μεγάλη επιτυχία, σημαντικές Επιστημονικές Εργασίες, που αφορούσαν το Γενικό Νοσοκομείο (ΝΜ)-Κέντρο Υγείας Καλαβρύτων, το Καλλιμανοπούλειο Εκκλησιαστικό Διακονικό Κέντρο Καλαβρύτων (ΚΕΔΙΚ) και ιστορικά υγειονομικά στοιχεία της περιοχής μας.

Η συμμετοχή σε τέτοιες Πανελληνίου και Διεθνούς εμβέλειας Επιστημονικές Διοργανώσεις, πέρα από ηθική αναγώριση, προσφέρει επιπλέον γνώσεις που είναι ωφέλιμες στην καθημέρα ιατρική πράξη.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
4 + 11 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.