Ερώτηση στη Βουλή για τις ελλείψεις στα σχολεία Καλαβρύτων και Κλειτορίας

Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας κ. Νίκο Φίλη, για τα προβλήματα και τις ελλείψεις στο Γυμνάσιο, το Λύκειο και το ΕΠΑΛ Καλαβρύτων, καθώς και στο Δημοτικό Σχολείο Κλειτορίας, κατέθεσε ο Βουλευτής του ΚΚΕ στην Αχαΐα Νίκος Καραθανασόπουλος.

Στην ερώτηση του κ. Νίκου Καραθανασόπουλου προς τον Υπουργό Παιδείας επισημαίνεται:

Στην πόλη των Καλαβρύτων του Δήμου Καλαβρύτων Νομού Αχαΐας, λειτουργεί Γυμνάσιο, Λύκειο και ΕΠΑΛ, με μεγάλες ελλείψεις. Ένα μήνα μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς, δεν έχουν καθηγητές κατευθύνσεων και συγκεκριμένα για τα μαθήματα της Βιολογίας και της Οικονομίας, Πληροφορικής (που είναι και μαθήματα των Πανελληνίων Εξετάσεων)  ούτε βιβλία (για παράδειγμα Αρχαίων, Πληροφορικής…)

Επίσης στην πόλη της Κλειτορίας, του ίδιου Δήμου, υποβαθμίζεται η λειτουργία του Δημοτικού σχολείου με τη συγχώνευση θέσεων και ελλείψεις  δασκάλων.

Μαθητές και γονείς των λαϊκών οικογενειών  του Λυκείου Καλαβρύτων και του Δημοτικού Σχολείου της Κλειτορίας έχουν υποβάλει σχετικά αιτήματα για την άμεση επίλυση των  οξυμένων προβλημάτων τους.

Οι μαθητές του Λυκείου των Καλαβρύτων έχουν προχωρήσει με την συμπαράσταση των γονιών τους σε κινητοποιήσεις, διεκδικώντας να καλυφθούν τα κενά των καθηγητών τους και των βιβλίων ενώ την συμπαράσταση και αλληλεγγύη στα δίκαια αιτήματα τους εκφράζουν  οι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής του Καλλικρατικού Δήμου των Καλαβρύτων.

Τα μεγάλα προβλήματα που χρόνια αντιμετώπιζαν οι μαθητές και οι μαθήτριες στα Καλάβρυτα,  έχουν οξυνθεί, σαν συνέπεια της βάρβαρης αντιλαϊκής αντιεκπαιδευτικής πολιτικής κυβέρνησης – μονοπωλίων, όπως κωδικοποιείται και στο 3ο μνημόνιο,  που θυσιάζει τη μόρφωση και το μέλλον των παιδιών των λαϊκών οικογενειών στο βωμό των κερδών των τραπεζιτών, των βιομήχανων, των εφοπλιστών, των δανειστών για να πληρωθεί ένα χρέος που δεν δημιούργησε ο λαός. Η στελέχωση σε εκπαιδευτικό και λοιπό προσωπικό, οι λειτουργικές ανάγκες των σχολείων δέχονται απανωτά πλήγματα.

 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός:

ñ Πότε θα στελεχωθούν τα σχολεία των Καλαβρύτων και της Κλειτορίας με το απαραίτητο εκπαιδευτικό προσωπικό ειδικοτήτων και θα διανεμηθούν όλα τα βιβλία;

ñ Αν πρόκειται να ανακαλέσει την συγχώνευση των τάξεων και την υποβάθμιση του Δημοτικού Σχολείου Κλειτορίας του Δήμου Καλαβρύτων.

ñ Αν θα υπάρξουν κονδύλια από τον κρατικό προϋπολογισμό για την πλήρη κάλυψη των υποχρεώσεων των σχολικών επιτροπών ώστε να μην επιβαρύνονται και άλλο οι λαϊκές οικογένειες.

 
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.