Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

«Να σταματήσει ο εμπαιγμός του Υπουργείου Παιδείας και να τοποθετηθούν άμεσα όσοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε διαθεσιμότητα» Ερώτηση προς τον Υπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων κατέθεσαν 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με θέμα την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών και τον εμπαιγμό που υφίστανται από το Υπουργείο. Οι βουλευτές ζητούν από τον Υπουργό Παιδείας να απαντήσει σχετικά με την διαθεσιμότητα των εκπαιδευτικών οι οποίοι 16 μήνες τώρα βρίσκονται σε καθεστώς ομηρίας ενώ θα έπρεπε να έχουν μεταταχθεί εδώ και 7 μήνες  και τον καλούν να ενεργήσει ανάλογα ώστε να αρθεί η αδικία σε βάρος τους. Στην ερώτηση  που κατέθεσαν οι βουλευτές Ευγενία (Τζένη) Βαμβακά, Γιάννης Αμμανατίδης, Έφη Γεωργοπούλου, Αϊχάν Καρά Γιουσούφ, Μαρία Κανελλοπούλου και Γιώργος Πάντζας  αναφέρουν τα εξής :

“Περισσότερο από 1.600 εκπαιδευτικοί των ΕΠΑΛ και των ΕΠΑΣ, εξακολουθούν να τελούν σε καθεστώς διαθεσιμότητας, μη έχοντας ενημέρωση για το τι τους επιφυλάσσει το μέλλον, αναμένοντας τις τελικές κυβερνητικές αποφάσεις στον τομέα της εκπαίδευσης και της παιδείας.

Από την 23/7/2013 2.424 εκπαιδευτικοί 50 ειδικοτήτων της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης τέθηκαν σε διαθεσιμότητα. Παράλληλα καταργήθηκαν 3 σημαντικοί τομείς στα ΕΠΑΛ και στις ΕΠΑΣ με αποτέλεσμα 20.000 μαθητές να χάσουν τον εκπαιδευτικό τους προσανατολισμό.

Σήμερα, 16 μήνες μετά, ελάχιστοι εκπαιδευτικοί έχουν τοποθετηθεί σε κενές θέσεις, ενώ περισσότεροι από 1.600 εκπαιδευτικοί παραμένουν όμηροι σε διαθεσιμότητα, ανάμεσά τους και αρκετοί εκπαιδευτικοί ΑΜΕΑ, ορισμένοι και χωρίς μισθό από τις 22 Μαρτίου 2014. Αρκετοί εκπαιδευτικοί απειλούνται άμεσα με απόλυση. Η ομηρία τους παρατείνεται συνεχώς, ενώ θα έπρεπε να έχει πραγματοποιηθεί η τοποθέτησή τους εδώ και επτά μήνες.

Παρά τις δεσμεύσεις του Υπ. Παιδείας πως θα κατατεθεί ρύθμιση για να μην απολυθούν οι εκπαιδευτικοί που είναι σε διαθεσιμότητα μετά το κλείσιμο των ΕΠΑΣ και ΕΠΑΛ, δεν έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία απορρόφησής τους γεγονός που προκαλεί πολλά ερωτηματικά ως προς τη στόχευση της κυβέρνησης και του Υπουργού προσωπικά”.

Κατόπιν όλων των παραπάνω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Προτίθεται να προκηρύξει άμεσα τόσες νέες θέσεις όσες είναι αναγκαίες ώστε να μην απολυθεί κανένας εκπαιδευτικός που σήμερα βρίσκεται σε καθεστώς διαθεσιμότητας;

 

-Προτίθεται να τηρήσει τις δεσμεύσεις του και να ενεργήσει έτσι ώστε να  βγουν από το οικονομικό και ψυχολογικό καθεστώς ομηρίας στο οποίο βρίσκονται οι εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα, για περισσότερο από 16 μήνες ;

-Ποιος είναι ο συνολικός αριθμός εκπαιδευτικών που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα που δεν έχουν ακόμα μεταταχθεί;

 

 

 

 

___________________________________
ΜΑΡΙΑ ΚΑΝΕΛΛΟΠΟΥΛΟΥ
Βουλευτής Αχαΐας 
Συντονίστρια της ΕΕΚΕ Πολιτισμού-Αθλητισμού 
της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.