Επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών και εξισωτικές αποζημιώσεις

Με στελέχη του Οργανισμού Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ) του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, συναντήθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Παναγιώτης Πλατανιάς.

Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, επικεφαλής του κλιμακίου του ΟΠΕΚΕΠΕ ήταν ο Γενικός Διευθυντής του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Αρκιτσαίος, ενώ συμμετείχαν ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Βασίλης Μιχαλόπουλος και ο Προϊστάμενος της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Αχαΐας Σταύρος Βέρρας, καθώς και από τον ΟΠΕΚΕΠΕ ο προϊστάμενος της Περιφερειακής Διεύθυνσης ΟΠΕΚΕΠΕ Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Αθανάσιος Παναγόπουλος, η προϊσταμένη της Διεύθυνσης Διοικητικής και Οικονομικής Υποστήριξης Όλγα Μωραϊτου και ο προϊστάμενος Προμηθειών της ίδιας Διεύθυνσης Χρήστος Χρηστάκης.

Στο επίκεντρο τέθηκαν εκκρεμούντα θέματα που αφορούν ελέγχους και πληρωμές δράσεων των προηγούμενων Προγραμμάτων Αγροτικής Ανάπτυξης, όπως η επιστροφή των αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών, η σύνδεση της επιλεξιμότητας των βοσκοτόπων με τις εξισωτικές αποζημιώσεις, οι έλεγχοι και η καταβολή ενισχύσεων για γεωργοπεριβαλλοντικές δράσεις και μείωσης της νιτρορύπανσης κ.α., για τα οποία η Περιφέρεια ανέπτυξε τον προγραμματισμό της για την έγκαιρη διεκπεραίωσή τους.

Ακολούθως επισημάνθηκε, τόσο από τον κ. Πλατανιά όσο και από τον κ. Αρκιτσαίο, η αναγκαιότητα στενότερης συνεργασίας και αλληλοβοήθειας μεταξύ Περιφέρειας και Οργανισμού σε θέματα βελτίωσης της λειτουργίας των Υπηρεσιών των δυο φορέων, ενόψει της υλοποίησης δράσεων του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020 από την Περιφέρεια και για τις οποίες Οργανισμός Πληρωμής θα είναι ο ΟΠΕΚΕΠΕ.

Τέλος συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί σύντομα νέα συνάντηση στο κτίριο του ΟΠΕΚΕΠΕ στην Αθήνα, με τη συμμετοχή και των αρμοδίων υπαλλήλων και στελεχών των δύο πλευρών, προκειμένου να γίνει μια αναλυτικότερη και περισσότερη εμπεριστατωμένη εξέταση των προαναφερθέντων θεμάτων.


 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
7 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.