Επιστολή του Εμπορικού Συλλόγου Πατρών προς τον Τρύφωνα Αλεξιάδη

Επιστολή προς τον Υφυπουργό Οικονομικών κ. Τρύφωνα Αλεξιάδη επέδωσε ο Εμπορικός και Εισαγωγικός Σύλλογος Πατρών κατά τη διάρκεια της επισκέψεως του πρώτου στην Πάτρα. Στην επιστολή αυτή την οποία δημοσιεύουμε παρακάτω, ο Σύλλογος αναφέρεται στα προβλήματα των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα χρόνια του μνημονίου και προτείνει "σταθερούς κανόνες", προκειμένου, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το "παιχνίδι μεταξύ κράτους - πολίτη να είναι τίμιο".

Ολόκληρη η επιστολή του Εμπορικού και Εισαγωγικού Συλλόγου Πατρών έχει ως εξής:

 

Προς Υφυπουργό Οικονομικών

Κον Τρύφωνα Αλεξιάδη

 

 

Κύριε Υπουργέ,

 

Σας καλωσορίζουμε στη πόλη μας και πιστεύουμε ότι οι επαφές βελτιώνουν τις σχέσεις κράτους-παραγωγικών τάξεων με αμοιβαία οφέλη. Μετά 7 χρόνια μνημονίων και εφαρμογής υφεσιακών πολιτικών μετράμε 250 χιλ. μικρομεσαίες επιχειρήσεις με λουκέτο και αρκετές χιλιάδες εργαζομένους, άνεργους. Ο Αγώνας για την επιβίωση είναι δύσκολος και σήμερα οι επιχειρήσεις έχουν εξαντλήσει κάθε ίχνος ανθεκτικότητας. Ευχόμαστε η τελευταία συμφωνία του EUROGROUP να αποτελέσει το σταθερό έδαφος που θα πατήσει η ελληνική οικονομία να δημιουργήσει το κλίμα ηρεμίας και αισιοδοξίας που απαιτεί η αγορά.

Η χώρα πρέπει πρώτα απ’ όλα να πατάξει τις ιδεοληψίες και παθογένειες του παρελθόντος.

Για να είναι τίμιο το παιχνίδι μεταξύ κράτους-πολίτη πρέπει να δημιουργήσουμε σταθερούς κανόνες σεβαστούς απ’ όλους.

 • Απλό, Σταθερό, Δίκαιο, Κατανοητό, Δημοκρατικό φορολογικό σύστημα ανάλογο με την φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη, στο νέο φορολογικό για εισοδήματα πλέον των 20000 EURO το σύστημα γίνεται πολύ αυστηρό.

 • Μείωση του ΦΠΑ που είναι μεγαλύτερος του μέσου όρου των κρατών της Ευρωπαϊκής ένωσης.

 • Μείωση των συντελεστών φορολόγησης για να μην δημιουργούν προϋποθέσεις φοροδιαφυγής.

 • Παραεμπόριο .Πολιτική Βούληση για τη πάταξη του παραεμπορίου που γίνεται προκλητικά πολλές φορές έξω απ’ τις επιχειρήσεις μας.

 • Χρήση των ταμειακών μηχανών στις Λαϊκές, Πανηγύρεις κ.α. Ασφάλιση του προσωπικού που χρησιμοποιούν ώστε να μη δέχεται το νόμιμο στεγασμένο εμπόριο αθέμιτο ανταγωνισμό.

 • Βουλγαρία. Αντιμετώπιση της ροής των επιχειρήσεων στη Βουλγαρία με δημιουργία ζωνών στα σύνορα με χαμηλούς συντελεστές.

 • Λειτουργία άμεσα της Τράπεζας ειδικού σκοπού για ενίσχυση των επιχειρήσεων.

 • Να δοθεί δεύτερη ευκαιρία (Τειρεσίας).

 • Μέτρα επαναφοράς των 100 δόσεων με δικαίωμα 3ετούς χάριτος στις οφειλές ώστε να αναδιοργανωθούνε και μεταβούν στην επομένη χρονική περίοδο ανάπτυξης της οικονομίας.

 • Ηλεκτρονικές συναλλα

   

   

  γές. Μηχανήματα POS δωρεάν, με λογικές χρεώσεις (ΕΥΡΩΠΗ 0,2 %-0,3% ) και με ΑΚΑΤΑΣΧΕΤΟ λογαριασμού γνωρίζεται πολύ καλά σε τι οδηγεί το μη ακατάσχετο λογαριασμών.


 

Μετά τιμής

 

Ο Πρόεδρος

 

Γεώργιος Ρώρος

 

Ο Γεν. Γραμματέας

 

Γεώργιος Βαγενάς


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.