Επιστολή,διαμαρτυρία του Καμενιανίτη Αλέκου Αθανασόπουλου

Στα πλαίσια του ανοιχτού δiαύλου επικοινωνίας μεταξύ των πολιτών της επαρχίας μας,που προσφέρει το kalavrytanet.com, δημοσιεύουμε την επιστολή του Αλέκου Αθανασόπουλου με τίτλο''τι να πούμε στα παιδιά μας''.

Ο Ιστορικός Παπανδρέου (καταγόμενος από την πε ριοχή του Δήμου Καλαβρύτων) γράφει στο βιβλίο του: «Η Ιστορία μας, ο Ελληνισμός, τα ήθη και τα έθιμα του τόπου μας και οι αξίες όπως τις ενστερνίζονταν οι Προγονοί μας κράτησαν το Έθνος μας και εμείς σήμερα οφείλουμε να ακολουθήσουμε αυτές τις αξίες των προγόνων μας, που μας δίδαξαν : ..«Να είμαστε εργατικοί, φιλόπονοι, λάτρεις της ορθοδοξίας και της ενδόξου πατρίδας μας, ηθικοί, ιδεολόγοι, απλοϊκοί, αληθινοί, φιλόστοργοι και να διατηρού με την αιδώ, τον σεβασμό και την ευγένεια προς τους συ νανθρώ πους μας, καθώς και το δίκαιο και την δικαιοσύνη, όπως έπραττον οι ίδιοι..»!

Τόνιζαν δε ιδιαίτερα την αποφυγή των τριών κυρίως μαστί γων της ανθρωπότητας, που είναι η αθέμιτη ηδονή, η παρά λογη φιλοδοξία και η υπερβολική φιλοχρηματία ....…!!

.....Δυστυχώς σήμερα στο «κατακαημένο χωριουδάκι μου» στους Καμενιάνους Καλαβρύτων γίνεται προσπάθεια από τους ανίερους «Νεοκουλτουριάρηδες» ΝΑ ΑΛΛΟΙΩΘΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ και να ξεχαστούν τα ήθη και τα έθιμα των Πατεράδων μας και των Παππούδων μας γιαυτό προσπαθούν με κάθε τρόπο να διαγραφεί η Χριστιανική γιορτή της «Μάννας Παναγιάς μας» και το Ετήσιο Πατροπαράδοτο πανηγύρι που γινόταν στο χωριό μας στις 8 Σεπτεμβρίου, όπως το είχαν θεσπίσει οι προγονοί μας από ιδρύσεως του χωριού Καμενιάνοι... !!!

..Ετσι οι «Νεοκουλτουριάρηδες»» του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου Καμενιανιτών-Δροβολοβιτών-Δεσινιωτών, εφαρ μόζοντας την συνεχιζόμενη Αντιπατριωτική και Αντιχριστιανική προπαγάνδα τους ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ από τις Καλοκαιρινές εκδηλώσεις του εν λόγω Συλλόγου,την γιορτή της Παναγιάς μας της 8 Σεπτεμβρίου με το πατροπαράδοτο Πανηγύρι των Καμενιάνων και δεν έκαναν καμμία σχετική ανα κοίνωση για το θέμα αυτό, στην δημοσίευσή τους στην «Φωνή των Καλαβρύτων» -Ιουνιος 2014- για τις καλοκαιρινές εκδηλώσεις που θα γίνουν στα χωριά μας από 13 Αυγούστου μέχρι 26 Σεπτεμβρίου.....!!

...Ξέχασαν οι «Νεοκουλτουριάρηδες» του Δ.Σ. του Πολιτιστικού Συλλόγου του χωριού μας ότι οι Προγoνοί μας ήσαν : πρακτικοί, σώφρονες, ευσεβείς, αφοσιωμένοι εις την Χρι στιανική θρησκεία και τις παραδόσεις....!!!

....Επιθυμούν να ξεχάσουμε όσα μας ΑΦΗΣΑΝ ΩΣ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ....οι προγονοί μας, που μας δίδαξαν: «να κρατήσουμε την

θρησκείαν και τας παραδόσεις, γινόμενοι υπόδειγμα πάσι τοις οψιπλούτοις ».....!!! 

.... Επιθυμούν την ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ των Κανόνων ΤΗΣ ΧΡΙ ΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΜΑΣ ΠΙΣΤΗΣ ...!!!

.... Επιθυμούν την Πρόκληση ΕΝΤΑΣΗΣ που φέρνει τον Δ Ι Χ Α Σ Μ Ο στους κατοίκους του χωριού μας.......!!!

....¨Οταν πρώτοι εμείς ΚΑΤΑΡΓΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΗΘΗ ΚΑΙ ΤΑ ΕΘΙΜΑ σε ένα χωριό, μετά θα λέμε ότι μας φταίνει κάποιο άλλοι που έφεραν την χώ ρα μας στην σημερινή κατάσταση ;;;;

Δεν έχει ευθύνη το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο,Το Τοπικό Συμβούλιο και κυρίως οι Δημογέροντες του χωριού μας για το τι πρέπει να πούμε στα παιδιά μας και κυρίως το τι πρέ πει να ακολουθήσουν οι ΝΕΟΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ;;;;

Αλέκος Αθανασόπουλος

 


 


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
6 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.