Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας: Απολογισμός - Προγραμματισμός Δράσεων και κοπή πίτας (ΦΩΤΟ)

Τελικά ήταν άτυχοι όσοι για διαφόρους λόγους, δεν είχαν τη δυνατότητα να παρεβρεθούν σήμερα, Κυριακή 7 Φεβρουαρίου 2016, στην αίθουσα του Συλλόγου Αιγιαλέων Αθήνας, στην οδό Βαλτετσίου 50-52, που η Ένωση Καλαβρυτινών Αθήνας έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη Πίτα.

Οι οικοδεσπότες της εκδήλωσης, που ήταν τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης και ο Πρόεδρος της κ. Σωτήρης Τσενές, φρόντισαν τόσο για την φιλοξενία των καλεσμένων, όσο και για την άψογη διαδικασία της εκδήλωσης.

Πριν την κοπή της πίτας, έγινε συζήτηση για τα πεπραγμένα, τον οικονομικό απολογισμό και τον ετήσιο προγραμματισμό των δράσεων, που διηύθηναν ο πρόεδρος κ. Μιχάλης Αλεξόπουλος, με μέλη την κα Ζωή Παπακωνσταντίνου και τον κ. Βασίλη Παπαθανασίου.

Ο Πρόεδρος της Ένωσης κ. Σωτήρης Τσενές κατά την ομιλία του και αφού καλοσώρισε τους παρευρισκομένους, αναφέρθηκε στους ιδιαίτερους δεσμούς που έχουμε όλοι με την ιδιαίτερη πατρίδα μας τα Καλάβρυτα, στα 7 χρόνια ζωής της Τριμηνιαίας Εφημερίδας της Ένωσης Καλαβρυτινων Αθήνας "Καλαβρυτινή Ηχώ", το ρόλο που παίζει στην ενημέρωση και στην επικοινωνία των συμπατριωτών μας, στα 50 χρόνια ζωής που συμπληρώνει φέτος η Ένωση, και για τον αείμνηστο Βασίλειο Μασούλα, που προέβει το 1966 στην επανίδρυση της. Αξίζει να σημειωθεί ότι προγραμματίζεται φέτος ιδιαίτερη εκδήλωση για τα 50 χρόνια της Ένωσης. Αναφέρθηκε στο καθιερωμένο ετήσιο τρισάγιο για τα θύματα του Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος που έγινε και φέτος στις 6 Δεκέμβρη του 2015 στην πλατεία Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος στο Νέο Κόσμο, στη συμμετοχή της Ένωσης στις εκδηλώσεις για τα 72 χρόνια του Καλαβρυτινου Ολοκαυτώματος, στη μίσθωση του Λεωφορείου για τη μεταφορά των συμπατριωτών μας στα Καλάβρυτα στις 13 Δεκεμβρίου 2015, στην προβολή από την ΕΡΤ του ντοκυμαντέρ "Άνθρωποι και Σκιές".

Όσον αφορά τις προτάσεις που έγιναν εγγράφως από την Ένωση προς το Δήμαρχο Καλαβρύτων, είπε ότι ο κ. Λαζουράς τις βρήκε ενδιαφέροντες και εποικοδομητικές και δεσμεύτηκε ότι αρκετές από αυτές θα υλοποιηθούν άμεσα. Αναφέρθηκε στη δέσμευση του Δημάρχου σε χθεσινό τηλεφωνημά του, για την άμεση τοποθέτηση των πινακίδων στην οδό Παλαιών Πατρών Γερμανού στα Καλάβρυτα τις αμέσως προσεχείς μέρες. Επίσης είπε ότι στις αρχές Μαρτίου σε ημερομηνία που θα ορίσει ο κ. Δήμαρχος θα επισκεφτούν τα Καλάβρυτα ομάδα Καλαβρυτινών επιστημόνων που προτάθηκαν από την Ένωση, προκειμένου να πραγματοποιήσουν μελέτη για την ανάπλαση του Τόπου Θυσίας. Έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ψηφιοποίηση του υλικού του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος, τη δημιουργία προηγμένου Διαδικτυακού Τόπου, και την εικονική περιήγηση, από το Ίδρυμα "Σταύρος Νιάρχος" και τη συμβολή της Ένωσης στο έργο αυτό, ύστερα από αίτημα του Δημοτικού Μουσείου Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος. Αναφέρθηκε κατόπιν στη συνεργασία με Καλαβρυτινούς Συλλόγους και Φορείς, με το Σύλλογο των Καλαβρυτινών που διαμένουν στο Σικάγο και στο στόχο της διεύρυνσης των συνεργασιών.

Όσον αφορά τις μελλοντικές δράσεις αναφέρθηκε στη δημιουργία Τράπεζας Αίματος, στην οργάνωση της εκδήλωσης για τα 50 χρόνια της Ένωσης, στην ενίσχυση του Γηροκομείου, στην προσπάθεια για την ενίσχυση της τοπικής εφημερίδας "Η Φωνή των Καλαβρύτων", στην εκδήλωση για την αρτοκλασία του προστάτη της Ένωσης Αγίου Αλεξίου που θα γίνει στις 20 Μαρτίου 9.30 π.μ. στον ιερό ναό Αγίου Γεωργίου Καρύτση. Εδώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο Πρόεδρος της Παγκαλαβρυτινής κ. Δήμος Βαρβιτσιώτης που παρεβρέθηκε στη σημερινή εκδήλωση, παίρνοντας στο τέλος το λόγο, είπε ότι την ίδια ημερομηνία, έχει ζητηθεί από την Παγκαλαβρυτινή και έχει δοθεί άδεια από το Δήμαρχο Αθηναίων, ώστε να πραγματοποιηθεί στο χώρο μπροστά από την Παλαιά Βουλή η αναπαράσταση της Ορκομωσίας των Αγωνιστών του 21 από το θεατρικό όμιλο "Πάνος Μίχος", γεγονός που μπορεί να συνδυαστεί θαυμάσια με την αρτοκλασία της Ένωσης.

Τέλος ευχαρίστησε τον Διευθυντή της τοπικής εφημερίδας "Η Φωνή των Καλαβρύτων" κ. Πάνο Τσαπάρα, τον διαχειριστή του ιστοτόπου ΚαλάβρυταΝετ κ. Βασίλη Αποστολόπουλο για την άψογη συνεργασία και την επικοινωνιακή στήριξη της Ένωσης, όλες και όλους τους παρευρισκομένους στην εκδήλωση καθώς και αυτούς που για διάφορους λόγους δεν μπόρεσαν να παρεβρεθούν. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στους συντελεστές του εντύπου "Καλαβρυτινή Ηχώ" και στην συμπατριώτισά μας κα Αντιόπη Καμπά Χονδρονικόλα, για την καθοριστική συμμετοχή της στην προετοιμασία του εντύπου.

Κατόπιν πήρε το λόγο ο κ. Κώστας Παπαχριστόπουλος για τον Οικονομικό Απολογισμό των πεπραγμένων και αναφέρθηκε αναλυτικά στον Οικονομικό Ισολογισμό του 2015, στον προϋπολογισμό για το 2016 καθώς και στην έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής για το 2015.

Τέλος το λόγο πήρε ο συμπατριώτης μας κ. Σωτήρης Χαμακιώτης και αναφέρθηκε στον κίνδυνο της λήθης του Ολοκαυτώματος από τις νεώτερες γενιές και στον κίνδυνο το νεκροταφείο των Καλαβρύτων να μη θυμίζει σε λίγα χρόνια ότι εκεί βρίσκονται οι τάφοι των εκτελεσθέντων Καλαβρυτινών.

Ακολούθησε η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας της Ενώσεως από τον Πρόεδρο κ. Σωτήρη Τσενέ δίνοντας την υπόσχεση σε όλους, ότι τέτοιες συναντήσεις Καλαβρυτινών θα γίνονται πιο συχνά στο μέλλον.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 10 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.