Ενίσχυση της τουριστικής κίνησης των Καλαβρύτων υπό την προεδρία του Νίκου Μαγκαφά

Με την πεποίθηση ότι ο τουρισμός αποτελεί και για τα Καλάβρυτα τη «βαριά βιομηχανία» της ανάπτυξης, συνήλθε την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015 η Επιτροπή Τουριστικής Ανάπτυξης του Δήμου Καλαβρύτων υπό την προεδρία του κ. Νικολάου Μαγκαφά .

Στη συνάντηση υπογραμμίστηκε εμφατικά η ανάγκη ενίσχυσης της τουριστικής κίνησης στην περιοχή, η οποία περνά μέσα από την ανάδειξη του τόπου ως ιδανικού προορισμού για περιηγητικό, αθλητικό, ιστορικό, προσκυνηματικό ή εναλλαντικό τουρισμό.

Για την επίτευξη του στόχου αυτού ανακοινώθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής η έκδοση τετράπτυχου τουριστικού οδηγού, που θα είναι ιδιαίτερα ενημερωτικός και εύχρηστος , ενώ θα είναι δυνατό να διανεμηθεί και από τα έντυπα μέσα ενημέρωσης.

Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση της πόλης , όπως η τοποθέτηση των κάδων απορριμμάτων σε μόνιμες και καθορισμένες θέσεις, η απαγόρευση στάθμευσης των οχημάτων σε πλατείες και πεζοδρόμια, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις σε περιπτώσεις μεγάλης προσέλευσης επισκεπτών .

Οι παραπάνω θέσεις και προτάσεις εγκρίθηκαν ομόφωνα από όλα τα μέλη της Επιτροπής και στη συνέχεια θα διατυπωθούν αναλυτικά και εμπεριστατωμένα και θα υποβληθούν στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου ο Δήμος να προχωρήσει στην υλοποίησή τους .

Τέλος διατυπώθηκε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής κ. Μαγκαφά η πρόταση να οργανωθεί στα Καλάβρυτα ανοιχτή Ημερίδα για τον τουρισμό με τη συμμετοχή εκπροσώπων του αρμόδιου Υπουργείου και άλλων φορέων με στόχο να δοθεί δυναμική ώθηση στην τουριστική ανάπτυξη, την κυριολεκτικά ανανεώσιμη πηγή ενέργειας του τόπου και της χώρας.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
13 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.