"Εκτέλεσαν" για άλλη μια φορά τους ψηφοφόρους τους... (Γράφει ο Β. Αποστολόπουλος)

άρθρο του Β. Αποστολόπουλου

Με τη διαδικασία του επείγοντος και παρουσία των πολιτικών αρχηγών ψηφίστηκε το βράδυ της Δευτέρας, με ονομαστική ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών με τα προαπαιτούμενα των δανειστών για την ολοκλήρωση της τρίτης αξιολόγησης. Το πολυνομοσχέδιο πέρασε με 154 ψήφους, καθώς ψήφισε και η Θεοδώρα Μεγαλοοικονόμου, ανεξάρτητη βουλευτής προερχόμενη από την Ενωση Κέντρου, η οποία είχε ψηφίσει και τον προϋπολογισμό.

Το ψήφισαν επίσης και οι Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ΑΧΑΪΑΣ κ.κ. Σία Αναγνωστοπούλου, Κώστας Σπαρτινός και Ανδρέας Ριζούλης. Να σημειωθεί ότι το ογκωδέστατο πολυνομοσχέδιο περιλάμβανε και τις επίμαχες διατάξεις που αφορούσαν την απαρτία στις απεργίες, τα οικογενειακά επιδόματα και τους ηλεκτρονικούς πλειστηριασμούς στο Δημόσιο, διατάξεις που στην ουσία "εκτελούν" για άλλη μια φορά συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργαζομένων, πολύτεκνες οικογένεις, μικρομεσαίους, άνεργους, μισθωτούς και συνταξιούχους. 

Βέβαια αυτό που προκαλεί περισσότερη οργή, είναι οι δηλώσεις υπουργών, όπως της αναπληρώτριας υπουργού Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανούς Φωτίου, η οποία ούτε λίγο ούτε πολύ δήλωσε ότι θα γίνει... Άρση των μειώσεων στα επιδόματα μέσα στο 2018. Δηλαδή η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ έκοψε τα οικογενειακά επιδόματα για να τα... επαναφέρει!!! (και ύστερα φταίμε εμείς όταν γράφουνε για κυβέρνηση θίασο...).

Και όσο για το παραμύθι που προσπαθούν να πουλήσουν διάφορα κυβερνητικά στελέχη περί ανάκαμψης της οικονομίας και έξοδο από τα μνημόνια, καλό θα ήταν να μας πουν γιατί αφού υπάρχει ανάκαμψη της οικονομίας, υπάρχουν ακόμα τα capital control στις τράπεζες; Η απάντηση είναι απλή. Γιατί ο κόσμος δεν τους εμπιστεύεται και μόλις αρθούν θα τρέξει να σηκώσει τα χρήματά του από τις τράπεζες...

 

Β. Αποστολόπουλος

Β. Αποστολόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 18 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.