Δωρεάν wi-fi να φάνε και οι κότες!!!

Ας σκεφτούμε πρώτα, αν είναι κατά 100% υλοποιήσιμη η εξαγγελία για wi-fi σε ΟΛΗ την επικράτεια.Προφανώς και όχι, καθώς πρώτα απ’ όλα είναι τεχνικοί οι λόγοι.Πώς όμως, θα μπορούσε να υλοποιηθεί κάτι τέτοιο; Υπάρχουν υποδομές; Χρειάζονται περισσότερες; Πόσο θα στοιχίσει; Ποιος θα το πληρώσει;Ας τα δούμε ένα-ένα αυτά:

1. Υποδομή:

Ναι υπάρχει, μα σαφώς δεν είναι κρατική/δημόσια. Ανήκει στις εταιρείες κινητής, οι οποίες το πως πλούτισαν, το πως πήραν άδειες και τι σκοπούς εξυπηρετούν τα αφεντικά τους, είναι λίγο – πολύ γνωστές. Πρακτικά δηλαδή, αν το δούμε η επένδυση αυτή έγινε κυρίως με χρήματα του φορολογούμενου λαού και σε πολύ μικρότερο μέρος από τις εταιρείες.

Είναι αρκετή η υπάρχουσα υποδομή;

Την απάντηση σε αυτό, μπορεί να την δώσει κατ’ αρχάς, το σήμα που έχετε στα κινητά σας τηλέφωνα, ασχέτως εταιρείας και οι υπηρεσίες που σας παρέχονται αναλογικά της τιμής.
Προφανής λοιπόν η απάντηση πως όχι. Μα ακόμα και αν ήταν αρκετή η υπάρχουσα υποδομή, σαφώς και μια τέτοια δήλωση από το στόμα ενός εξουσιαστή, κρύβει τα σημαντικότερα από πίσω. Και κάποια από αυτά τα σημαντικότερα αποφέρουν κοινά οφέλη.
Τόσο για την εξουσία και την παραμονή της, όσο και για τις τσέπες των επιχειρηματιών.

Πώς θα γίνει η διαδικασία;

Έχει ήδη δρομολογηθεί και το έχουμε αναφέρει αρκετές φορές.Ας το θυμηθούμε λοιπόν:
Μιλάμε για την κοινοπραξία που συστάθηκε με τη συγχώνευση Vodafone και Wind, ακόμα και αν αυτή αντιβαίνει τις αρχές του (λεγόμενου) υγιούς ανταγωνισμού. Και μάλιστα, από τους “αντιπάλους”, της Cosmote στη προκειμένη, δεν ακούστηκε ούτε καν κιχ αντίδρασης.
Έτσι, πλέον η Vodafone, μαζί με την Wind και μάλιστα λαμβάνοντας και επιχορηγήσεις, έχουν ένα από τα μεγαλύτερα κέντρα για την κοινή διαχείριση των δικτύων 2G και 3G, τ’ οποίο φυσικά, κρύβει πολλούς κινδύνους σε ό,τι αφορά το απόρρητο των τηλεπικοινωνιών και της διαδικτυακής δραστηριότητας.
Η νέα κοινοπραξία που συστάθηκε γι’ αυτόν τον σκοπό, θα διαχειρίζεται το δίκτυο ασύρματης πρόσβασης (radio access network). Μέσα από αυτό το κέντρο θα είναι δυνατή η παρακολούθηση ακόμα και της θέσης των χρηστών των συσκευών που χρησιμοποιούν τα ανωτέρω συστήματα.
Να θυμίσουμε, πως τον πλήρη έλεγχο στα υπόλοιπα, τον έχει η Γερμανικών συμφερόντων εταιρεία ΟΤΕ.

Τι σημαίνει αυτό;

Πως το ελληνικό δημόσιο, εμείς δηλαδή, θα κληθούμε να πληρώσουμε αυτή την επένδυση. Έτσι, οι εταιρείες κινητής και διαδικτύου θα αποκτήσουν υποδομή, χωρίς να καταβάλλουν ούτε ένα σεντς. Μια υποδομή που πάντα θέλανε, μα σκόνταφταν σε γραφειοκρατικά και περιβαλλοντολογικά θέματα. Πλέον αυτά παρακάμπτονται και κυρίως, θα έχουν στην διάθεσή τους δωρεάν εξοπλισμό εκατομμυρίων.

Kαι τι θα μπορεί να γίνει με αυτόν τον εξοπλισμό παροχής δωρεάν wifi;

Κατ’ αρχάς, όσες και όσοι πιστεύετε, πως, αν, άμα και εφ’ όσον υλοποιηθεί αυτό, θα έχετε σούπερ-ντούπερ ταχύτητες πρόσβασης όπου σταθείτε και όπου βρεθείτε, εξαπατάστε. Πουθενά και σε κανένα σημείο δεν θα υπάρχει ούτε καν αυτό που λέμε αξιοπρεπής πρόσβαση.
Λογικό δεν είναι; Αν συμβεί αυτό, αναλογιστείτε τι θα σημαίνει αυτόματα για όλες τις εταιρείες παροχής διαδικτύου. Και ποιος αμφιβάλλει πως αυτό που προέχει είναι οι εταιρείες, που όσο πιο μεγάλες τόσο πιο καλά. Αυτό δεν μας λένε συνέχεια για την ροή της οικονομίας, για την επανάκαμψη στις αγορές και άλλες τέτοιες αρλούμπες; Παράλληλα αναλογιστείτε αυτή η υποτιθέμενη χασούρα σε αυτές τις εταιρείες πού αλλού θα έχει επιπτώσεις. Φυσικά στις τράπεζες. Στους ναούς του καπιταλιστικού συστήματος.

Από την άλλη πάλι…
Έχουμε και μ’ ένα σμπάρο δυο τρυγόνια. Από την μια εμμέσως πλην σαφώς, δημιουργούν μια τεράστια βάση δεδομένων και φιλτραρίσματος της δικτυακής κίνησης. Συνδέστε αυτό, με την επώνυμη SIM σας, το IMEI, IMSSI της συσκευής σας και έχουμε μαι πλήρη βάση με καταγεγραμμένες κάθε δικτυακή κίνηση, κάθε συνομιλία και κάθε μήνυμα που ανταλλάχθηκε σε όλα τα εκατομμύρια που θα χρησιμοποιούν αυτό το δωρεάν wi-fi συχνά ή περιστασιακά.
Για να το πούμε πιο απλά, επιτυγχάνεται αυτό που χρόνια ονειρεύονται όλα τα καθεστώτα, όλοι οι τύραννοι, όλες οι υπηρεσίες ασφαλείας: Το μαζικό φακέλωμα και η άμεση ταυτοποίηση.
Είναι, σχεδόν, κάτι αντίστοιχο με αυτό που έχει ήδη ξεκινησει η γερμανία.

Η παγίδα του Δωρεάν:

Kατ’ αρχάς, να θυμίσουμε το νομοθετικό κενό, τ’ οποίο υπάρχει αυτή την στιγμή, όσο αφορά την ταυτοποίηση, αναλογικά με τα ηλεκτρονικά ίχνη.
Αυτό ακριβώς, είναι που εμποδίζει πολυεθνικές και δυνάμεις επιτήρησης/καταστολής, να προβούν σε μηνύσεις και συλλήψεις αντίστοιχα, καθώς μια ΙΡ ακόμα και αν ανήκει σε κάποιον δε σημαίνει υποχρεωτικά πως καποια ηλεκτρονική κίνηση προήλθε από αυτόν. Ο λόγος απλός: επειδή μπορεί να είχε υποκλοπή σύνδεσης.
Όπως αναφέρει σε σχετικό άρθρο και το PirateParty:

[...] Ο σημαντικότερος λόγος για τον οποίο δεν υπάρχει ήδη παντού ελεύθερο Wi-Fi σήμερα, είναι ο φόβος που πρακτικά απαγορεύει το ανοιχτό Wi-Fi, μην τυχόν και διαπραχθεί κάποια παράνομη πράξη. Ποινικοποιείται, δηλαδή, στην συνείδηση των πολιτών, αλλά πιθανώς και νομικά, το μέσο και όχι το περιεχόμενο. Γνωστές τακτικές στον χώρο της λογοκρισίας και της παρακολούθησης των επικοινωνιών. Αν το μέσο (Wi-Fi) διαχωριζόταν από τις ποινικές ευθύνες και τις εκφοβιστικές τακτικές, τότε όλος ο κόσμος θα είχε τον ρουτερ του ανοικτό αν ήθελε, με αποτέλεσμα να υπήρχε δωρεάν και ελεύθερο δίκτυο παντού. [...]

Και έρχεται τώρα η αυτονόητη ερώτηση:
Αν δεν υπήρχε αυτός ο φόβος της ποινικοποίησης, αν δεν υπήρχε ο φόβος που και πάλι πρόσφατα έσπειρε ο διευθυντής της ΔΗΕ , αν δεν υπήρχε όλος αυτός ο φόβος με την σωρεία κατασταλτικών νομοθεσιών, λέτε οι καθημερινοί άνθρωποι να μην είχαμε λύσει όλο αυτό το θέμα, με το δωρεάν internet αναμεταξύ μας;

Δεν θα σας κουράσω άλλο. Όμως, θα σας υπενθυμίσω πως αυτά γίνονται, κατόπιν της επιβολής του Νομοσχεδίου περί Απάτης και Κατάχρησης Υπολογιστών του χειρότερου Νόμου στον Τομέα της Τεχνολογίας, μα και της ελευθερίας.(Computer Fraud and Abuse Act –CFAA). Όταν ήδη η ελληνική κυβέρνηση, έχει υπογράψει το νομοσχέδιο ACTA και τις δεσμεύσεις αυτού, ερήμην του λαού.
Αν λοιπόν θέλουν να δώσουν δωρεάν διαδίκτυο ας μιλήσουν πρώτα για ελεύθερο. Ας μας απαλλάξουν από αυτές τις νομοθεσίες ή ακόμα καλύτερα να μας απαλλάξουν από την παρουσία τους.

Επειδή ΔΕΝ έχουμε ανάγκη ούτε το “δωρεάν” wifi τους, ούτε και τους ίδιους. Βασικά, ούτε και το ελεύθερο, με τη συνήθη έννοια μιλάμε. Θέλουμε εδώ και τώρα ελευθεριακές κοινωνίες, δίχως σωτήρες, εκπρόσωπους και αρχηγούς, με ελεύθερη πρόσβαση σε κάθε κοινωνικό αγαθό. Με ελεύθερη και ισότιμη πρόσβαση όλων στην ίδια την ζωή. Επειδή τίποτα από αυτά δεν υπάρχει. Τίποτα

ΠΗΓΗ:http://osarena.net

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.