''Δις εξαμαρτείν'' από τον ΣΥΡΙΖΑ Αχαΐας σε βάρος του ίδιου προσώπου.

«Η ιστορία επαναλαμβάνεται ως φάρσα» είχε πει ο Μάρξ ( ή κατ’ άλλους οΧέγκελ). Και επειδή το θέμα αφορά στην Αριστερά, τα Μαρξιστικά ή Χεγκελικά τσιτάτα, είναι καλό να μην τα ξεχνάμε.

Όπως συνέβη και το 2012 ο Καθηγητής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών Κώστας Μάρκου, την τελευταία στιγμή δεν συμπεριλήφθηκε στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ. Το 2012, την ημέρα ανακοίνωσης του ψηφοδελτίου, στις 12  το μεσημέρι, ανακοινώθηκε ως υποψήφιος βουλευτής, αλλά στις 2 η Νομαρχιακή Επιτροπή Αχαΐας απέσυρε την υποψηφιότητά του, ώστε τη θέση του να καταλάβει ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτή τη φορά, ο Κώστας Μάρκου συμπεριλήφθηκε στην αρχική επιλογή της Νομαρχιακής Επιτροπής (λαμβάνοντας 3 ψήφους επί 31 ψηφισάντων), τον συμπεριέλαβε και η Κεντρική Επιτροπή στην επιλογή της, αλλά κόπηκε με νέα απόφαση της Νομαρχιακής Αχαΐας, επειδή έπρεπε να απελευθερωθεί μία θέση για να προσφερθεί σε υποψήφιο των Οικολόγων, ή σε υποψήφιο από την περιοχή της Αιγιάλειας.

Πολύ επιγραμματικά, ο Κώστας Μάρκου είναι καθηγητής Ιατρικής (ενδοκρινολόγος) στο Πανεπιστήμιο Πατρών, ανήκει στην Αριστερά από μαθητής, χωρίς ποτέ να διεκδικήσει αξιώματα. Την άδειά του από τη δουλειά του την έχει αφιερώσει ουκ ολίγα χρόνια, ως «Γιατρός του Κόσμου», να τρέχει στο Αζερμπαϊτζάν και σε άλλες εξίσου …αναπτυγμένες χώρες, για να παρέχει τις ιατρικές του υπηρεσίες σε παιδιά και ηλικιωμένους αυτών των χωρών. Φυσικά αδαπάνως, όπως ουδέποτε ζήτησε ή έλαβε το περίφημο «φακελάκι», ως γιατρός του ΕΣΥ. Από το 2013 έχει οργανώσει και είναι επικεφαλής Ομάδας Εθελοντών Γιατρών που καλύπτει τις ανάγκες υγείας των 850 φυλακισμένων στις Φυλακές Αγίου Στεφάνου, επειδή δεν υπάρχει γιατρός. Φυσικά, αφιλοκερδώς και εδώ (βρήκα το βιογραφικό του στην ιστοσελίδα του Πανεπιστημίου. Αξίζει να του ρίξετε μια ματιά).

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, θεωρήθηκε λιγότερο αξιόλογος από τους υπόλοιπους 11, που τοποθετήθηκαν στο ψηφοδέλτιο Αχαΐας, του ΣΥΡΙΖΑ. Και μακάρι να είναι έτσι. Αν δηλαδή, ο ΣΥΡΙΖΑ κατόρθωσε να βρει 11 υποψηφίους πιο ικανούς και αξιόλογους από τον εν λόγω γιατρό, τότε μπράβο του και μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι, ότι αν του δοθεί εντολή να κυβερνήσει, άνθρωποι αξιόλογοι θα χειριστούν τις τύχες μας.

Όμως, όπως προκύπτει και από το ρεπορτάζ, το κριτήριο επιλογής αρκετών εκ των 11 και απόρριψης των υπολοίπων, δεν ήταν το βιογραφικό, η κοινωνική και πολιτική διαδρομή, οι γνώσεις και οι ικανότητες κάθε ενδιαφερομένου, αλλά το εσωκομματικό παζάρι, των περίφημων«συνιστωσών» του ΣΥΡΙΖΑ.

Και σ’ αυτό το παζάρι ο Μάρκου, και ο κάθε Μάρκου που δεν έχει ενταχθεί σε κάποια ομάδα, δεν είχε τύχη. Έτσι, βρέθηκε εκτός ψηφοδελτίου, με απόφαση κομματικών οργάνων, τα οποία λειτουργούν με αντιλήψεις και λογικές κόμματος του 3%, παρότι εκπροσωπούν ένα κόμμα εξουσίας.

Και αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ: εσωκομματικά συμπεριφέρεται και λειτουργεί ως κόμμα του 3% έχοντας προσθέσει σε αυτές τις (παλαιοκομματικές) λογικές και αρκετή δόση αλαζονείας.

Ναι , κάποιοι  άνθρωποι που επί δεκαετίες λειτουργούσαν στο κόμμα του 3%, βλέποντας τώρα ότι η κοινωνία, το  ωθεί προς την εξουσία, αντί να προβληματιστούν και να …τρομάξουν, άρχισαν να πιστεύουν ότι μπορούν να κάνουν και να επιβάλλουν τα πάντα. Δεν διδάχθηκαν από το κάζο των Δημοτικών και Περιφερειακών Εκλογών που οι συνδυασμοί που επέλεξαν με αμιγώς (μικρο)κομματικά κριτήρια, δεν μπήκαν ούτε στον δεύτερο γύρο.

Άραγε, αν αύριο κληθούν να κυβερνήσουν, με την ίδια λογική θα στελεχώσουν το Κράτος; Το κριτήριο θα είναι αν κάποιος είναι ικανός και άξιος, ή αν ανήκει στην «ΚΟΕ», στην «Αριστερή Πρωτοβουλία» ή τους «Προεδρικούς»;

Αυτό το έργο το έχουμε ξαναδεί, και είναι το έργο που ευθύνεται σε μεγάλο βαθμό για το κατάντημα της χώρας.

Αν αυτό το έργο, μας επιφυλάσσει και ο ΣΥΡΙΖΑ, αλίμονο μας…

Τότε, πράγματι η ιστορία θα επαναληφθεί ως φάρσα…

*35% ήταν το ποσοστό που έλαβε ο ΣΥΡΙΖΑ στην Αχαΐα, στις Ευρωεκλογές του 2014.

ΠΗΓΗ:THEBEST. Νάσος Νασόπουλος 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.