Δημοτικό σχολείο Καλαβρύτων:Εκδήλωση με θέμα η αυτοεκτίμηση των παιδιών και οι γονείς

Κάθε χρόνο επαγγελματίες από το Κέντρο Πρόληψης Εξαρτήσεων και Προαγωγής Ψυχοκοινωνικής Υγείας Αχαΐας, επισκέπτονται τα σχολεία και συζητούν με τους γονείς για θέματα που σχετίζονται με τη διαπαιδαγώγηση των παιδιών.

Ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες που καθορίζει πως νιώθει ένας άνθρωπος για τον εαυτό του, τι είδους σχέσεις αναπτύσσει με τους άλλους γύρω του αλλά και πως αντιμετωπίζει αυτά που του συμβαίνουν στην ζωή είναι η αυτοεκτίμηση. Οι γονείς, ως οι πιο σημαντικοί ενήλικες στα πρώτα χρόνια της ζωής του παιδιού, ασκούν ιδιαίτερη επιρροή στην διαμόρφωση της εικόνας που θα σχηματίσει για τον εαυτό του. Άραγε:

 

  • Τι είναι αυτοεκτίμηση και πότε διαμορφώνεται;

  • Ποιες συμπεριφορές των γονέων ενθαρρύνουν την αίσθηση της προσωπικής αξίας των παιδιών;

  • Πότε η επιβράβευση ενδυναμώνει την αυτοεκτίμηση των παιδιών;

 

Το θέμα θα προσεγγιστεί μέσα από συζήτηση και πρακτικά παραδείγματα από την καθημερινότητα με τα παιδιά, ενώ παράλληλα οι γονείς θα έχουν την δυνατότητα να θέσουν και δικά τους ερωτήματα.

 

Η ενημερωτική συνάντηση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 27 Απριλίου 2015 και ώρα 17:30, στο Δημοτικό Σχολείο Καλαβρύτων (αίθουσα εκδηλώσεων) με εισηγητές την κ. Σταύρου Θωμαΐς – Κοινωνική Λειτουργό του Κέντρου Πρόληψης Αχαΐας και τον κ. Βαλμά Θεοφάνη, Σχολικό Σύμβουλο Δημ. Εκπ/σης Αχαΐας. Η συνάντηση πραγματοποιείται στα πλαίσια συνεργασίας του Κέντρου Πρόληψης με τον Σχολικό Σύμβουλο, τους συλλόγους διδασκόντων  του 12/Θ Δημοτικού Σχολείου & του Νηπιαγωγείου Καλαβρύτων καθώς και τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων του Δημ. Σχολείου & Νηπιαγωγείου, του Γυμνασίου του Λυκείου και του ΕΠΑΛ Καλαβρύτων. 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 14 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.