ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΟΥ ΟΛΟΚΑΥΤΩΜΑΤΟΣ- Ένα μάθημα ζωής για το μέλλον!

Στα πλαίσια των πολιτιστικών προγραμμάτων που εκπονούν και υλοποιούν Σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Αχαΐας, το Δημοτικό Μουσείο Καλαβρυτινού Ολοκαυτώματος σε συνεργασία με την υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Π.Ε.Ν. Αχαΐας κ. Κουφού Ανδριάνα και τον Σχολικό Σύμβουλο της 9ης εκπαιδευτικής περιφέρειας Α/θμιας Εκπ/σης Ν. Αχαΐας κ. Βαλμά Θεοφάνη, εκπόνησαν-οργάνωσαν και υλοποίησαν στους χώρους του Μουσείου στις 19 Νοεμβρίου 2015 ένα πιλοτικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα βιωματικής ιστορίας με τον τίτλο: «Μια μέρα στη ζωή του Θανάση Ασημάκη». Το πρόγραμμα απευθύνεται στους μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης Δημοτικών Σχολείων.

Κατά την πιλοτική του εφαρμογή συμμετείχαν δύο Σχολεία: το 5ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου (μαθητές της Ε’ και ΣΤ’ Τάξης μαζί με τον Δ/ντή του Σχολείου κ. Κατεργάρη Αλέξιο, και τις δασκάλες κ. Λιλή Αμαλία και κ. Βανδώρου Αγγελική) και το Δημοτικό Σχολείο Κουλούρας (μαθητές της ΣΤ’ Τάξης μαζί με τον Δ/ντή του Σχολείου κ. Τέρπο Γεώργιο και τη δασκάλα της Τάξης κ. Μποζίκα Παρασκευή).

Στις ευχαριστήριες επιστολές τους προς τη Διοίκηση του Μουσείου, μαθητές –εκπαιδευτικοί και Δ/ντές των παραπάνω Σχολείων, αφού ευχαριστούν για τη φιλοξενία, τη ξενάγηση στο χώρο του μουσείου καθώς επίσης και για την άψογη από κάθε άποψη οργάνωση και παρουσίαση του προγράμματος, οι τελευταίοι εκφράζουν την πρόθεσή τους να στηρίξουν περαιτέρω την προσπάθεια συμμετέχοντας στη φάση της αξιολόγησης του προγράμματος.

Συγκινητική, ωστόσο, υπήρξε και η δήλωσή τους «ότι με την ευκαιρία της υλοποίησης του προγράμματος, μας δώσατε την ευκαιρία στη σημερινή εποχή και μετά από τόσα χρόνια να αισθανθούμε πως ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ!»

Ιδιαίτερη αίσθηση, τέλος, δημιούργησε η αναγραφή από μικρό μαθητή στο βιβλίο εντυπώσεων του Μουσείου της φράσης: «σήμερα διδάχθηκα ένα μάθημα ζωής για το μέλλον», καταθέτοντας μ’ αυτόν τον τρόπο το δικό του αισιόδοξο-ελπιδοφόρο μήνυμα!

Τι άλλο να προσθέσουμε εμείς; Υπάρχει Ελπίδα!

Από το Δ.Μ.Κ.Ο.

Επάνω: Ο κ. Χαλμούκης Θεόδωρος-Αντιπρόεδρος του Δ.Σ. του Δ.Μ.Κ.Ο.- και ο κ. Βαλμάς Θεοφάνης, Σχολικός Σύμβουλος, υποδέχονται τους μαθητές στο Μουσείο.

Κάτω: Η κ. Κουφού Ανδριάνα, υπεύθυνη Πολιτιστικών Προγραμμάτων της Π.Ε.Ν. Αχαΐας, δάσκαλοι και μαθητές εν δράσει…

 

 

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
9 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.