ΧΙΟΝΟΔΡΟΜΙΚΟ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Υπογράφτηκε η σύμβαση εκσυγχρονισμού, ύψους 22.630.000 ευρώ

Ολοκληρώθηκε την Δευτέρα, 20/03/2023, στην έδρα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος στην Πάτρα, η υπογραφή της σύμβασης «Προμήθεια εξοπλισμού για την Αναβάθμιση, βελτίωση και Εκσυγχρονισμό  των εγκαταστάσεων του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων», με συνολικό προϋπολογισμό 22.630.000 ευρώ και προθεσμία υλοποίησης 24 μήνες.

Η υπογραφή της σύμβασης ανάμεσα στους εκπροσώπους της αναδόχου εταιρείας «Υιοί Νουλίκα ΟΕ» και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος, μέσω του Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριου Φαρμάκη, πραγματοποιήθηκε παρουσία του Δημάρχου Καλαβρύτων και πρόεδρου του ΔΣ της επιχείρησης Χιονοδρομικό Κέντρο ΑΕ ΟΤΑ κ. Αθανάσιου Παπαδόπουλου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων, η ημέρα της υπογραφής, ήταν ιδιαίτερα χαρούμενη για όλους του εμπλεκόμενους φορείς της ευρύτερης περιοχής τον Καλαβρύτων καθώς μέσω της υπογραφής της συγκεκριμένης σύμβασης, ένα πολυαναμενόμενο έργο αλλά και όνειρο για πολύ μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας αλλά και των φίλων των Καλαβρύτων και του Χελμού μπορεί και με την βούλα να μπει σε εφαρμογή.

Η σύμβαση προβλέπει τα κάτωθι :

 • Α) Βελτιώσεις Αναβατήρων
  • Α.1 Αντικατάσταση του αναβατήρα του Αχιλλέα με νέες υπερσύγχρονες 10θέσιες(κλειστά φορεία) καμπίνες με ουσιαστική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, αλλά και την αναβαθμισμένη ποιοτικά μετάβαση των επισκεπτών.
  • Α.2 Αντικατάσταση του αναβατήρα της Στύγας με νέα 6θέσια (ανοιχτά φορεία) καρέκλα, με σημαντική βελτίωση της ασφάλειας, της μεταφορικής ικανότητας και της ταχύτητας του αναβατήρα, επομένως και του χρόνου αναμονής και του χρόνου ανάβασης των επισκεπτών.
  • Α.3 Αποξήλωση υφιστάμενων παλαιών αναβατήρωνΑχιλλέα & Στύγα.
 • Β) Βοηθητικά Συστήματα – Συμπληρωματικές Παρεμβάσεις
  • Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση για την αναβάθμιση των συστημάτων ισχύος και των συστημάτων παροχής ισχύος του ΧΚΚ(Υ/Σ Βαθιάς Λάκας με κτήριο υποσταθμού παραπλέυρως του κτηρίου Πέτρινο κτήριο – θέση Βαθειά Λάκκα, δίκτυα ηλεκτροδότησης, καλωδίωση προς όλες τις καταναλώσεις και Η/Ζ).
 • Γ) Σύστημα ηλεκτρονικής Έκδοσης Εισιτηρίων
  • Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση συστήματος ηλεκτρονικής έκδοσης εισιτηρίων και συστήματα ελέγχου αυτών/ Σύστημα ηλεκτρονικής πώλησης εισιτηρίων για την αναβάθμιση των υπηρεσιών του ΧΚΚ.
 • Δ) Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση/ εργασίες συντήρησης για την αναβάθμιση του πέτρινου κτηρίου στη Βαθειά Λάκκα
  • Προμήθεια εξοπλισμού και εγκατάσταση κουφωμάτων, συστημάτων θέρμανσης κλιματισμού, ειδών υγιεινής, πλακιδίων και χρωματισμών, ώστε να είναι ξανά λειτουργικό και έτοιμο προς χρήση από τους επισκέπτες.
 • Ε) Συμπληρωματικές εργασίες ελαφράς διαμόρφωσης γεωμετρικών χαρακτηριστικών πιστών
  • Απαραίτητες εργασίες εκσκαφών που είναι κρίσιμες για την ολοκλήρωση της εγκατάστασης των ανωτέρω συστημάτων και τη διαμόρφωση των πιστών βάσει των νέων αναβατήρων.

Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης καθώς και το προσωπικό αυτής ευχαριστούν θερμά την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος και τον Περιφερειάρχη κ. Νεκτάριο Φαρμάκη, τις τεχνικές υπηρεσίες αυτής αλλά και όλο το προσωπικό το οποίο εργάστηκε σκληρά ώστε να φτάσουμε στην πολύ χαρούμενη ημέρα.

Ενώ όπως ανέφερε και ο Δήμαρχος Καλαβρύτων κ. Αθανάσιος Παπαδόπουλος, με την υπογραφή και τα έργα που θα υλοποιηθούν, θέτουμε τις βάσεις για την εύρυθμη λειτουργία του χιονοδρομικού μας κέντρου για τα επόμενα 40 έτη.

Η ανακοίνωση του Χιονοδρομικού Κέντρου Καλαβρύτων καταλήγει με την ευχή, να πραγματοποιηθεί η δέσμευση των εκπροσώπων της αναδόχου εταιρείας και τα έργα να ξεκινήσουν άμεσα, μετά και την ολοκλήρωση της φετινής χιονοδρομικής περιόδου ώστε το χιονοδρομικό μας κέντρο να έχει τον επόμενο χρόνο έτοιμους και σε λειτουργεία τους νέους του αναβατήρες.

Σε δήλωσή του, μετά την υπογραφή της σύμβασης, ο κ. Φαρμάκης, σημείωσε: «Με την υπογραφή της σημερινής σύμβασης ανοίγει μία νέα σελίδα για έναν από τους μεγαλύτερους αναπτυξιακούς πόλους της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας. Μία σύμβαση, η οποία αποτελεί την μεγαλύτερη σε προϋπολογισμό σύμβαση για Χιονοδρομικό Κέντρο στην Ελλάδα, όπως επίσης και μία από τις μεγαλύτερες συμβάσεις που υπογράφεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, όσον αφορά σε έργα υποδομής. Αντιλαμβάνεται κανείς εύκολα ότι πλέον το χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων βρίσκεται στην αιχμή του δόρατος της στρατηγικής ανάπτυξης της περιοχής μας. Είναι για εμάς μια πολύ χαρούμενη στιγμή και είμαστε εδώ όλοι μαζί προκειμένου να μπορέσουμε σύντομα να εγκαινιάσουμε την αλλαγή σελίδας για το χιονοδρομικό μας κέντρο. Είμαστε σίγουροι ότι σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι θα μπορούν να δουν  μια τελείως διαφορετική εικόνα του χιονοδρομικού κέντρου  Καλαβρύτων και φυσικά όλοι μαζί να μπορούμε να χαρούμε τα αποτελέσματα από αυτή την αλλαγή σελίδας».

 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
 • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
 • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
 • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
4 + 13 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com