Δημοπρατούνται έργα ύψους 2 εκατ. ευρώ για συντήρηση επαρχιακών οδών και πρόληψη πυρκαγιών

 Συνεχίζεται η προσπάθεια που γίνεται από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ώστε να αρθεί η επικινδυνότητα και να ενισχυθεί η οδική ασφάλεια των συμπολιτών μας που κινούνται στο εθνικό και επαρχιακό οδικό δίκτυο και των τριών Περιφερειακών Ενοτήτων.

Προχθές έγινε η δημοπράτηση της πρώτης εργολαβίας που αφορά συντηρήσεις και αποκαταστάσεις στις επαρχιακές οδούς Δήμου Αιγιαλείας 2015, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ, ενώ την επόμενη εβδομάδα θα γίνουν οι δημοπρασίες για τις αντίστοιχες εργολαβίες σε Καλάβρυτα και Ερύμανθο και την μεθεπόμενη σε Πάτρα - Δυτική Αχαΐα (προϋπολογισμού 500.000 ευρώ η καθεμία), συνολικού προϋπολογισμού 2 εκατομμυρίων ευρώ.

«Δεν είναι καθόλου απλό και εύκολο να εξασφαλίσουμε αυτούς τους πόρους, ωστόσο καταφέρνουμε έστω και κάτω από δύσκολες συνθήκες να ολοκληρώνουμε παρεμβάσεις που τις έχουμε απόλυτη ανάγκη και πρέπει να τις κάνουμε γιατί η οδική ασφάλεια είναι μείζονος σημασίας για εμάς» επεσήμανε ο Γρ. Αλεξόπουλος.

Να σημειωθεί πως μέσω αυτών των εργολαβιών, η Περιφέρεια θα προσπαθήσει να προχωρήσει και σε καθαρισμούς δρόμων, εφόσον το αρμόδιο Υπουργείο δεν μερίμνησε να δώσει πόρους για την αντιπυρική προστασία στις Περιφέρειες παρά μόνο στους Δήμους και καθυστερημέρα.

Στις αρχές της εβδομάδας κατά την πρόσφατη επίσκεψη του αναπλ. Υπουργού Δημόσιας Τάξης Γιάννη Πανούση, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Αχαΐας έθεσε για μία ακόμη φορά το συγκεκριμένο ζήτημα, καθώς και άλλα ζητήματα αντιπυρικής προστασίας.

Παρ’ όλα αυτά τις προηγούμενες ημέρες εκδόθηκε η απόφαση του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Βούτση, η οποία προβλέπει πιστώσεις 18,4 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία και ενέκρινε το υπουργείο μόνο προς τους Δήμους για την κάλυψη δράσεων αντιμετώπισης δασικών πυρκαγιών και όχι και προς Περιφέρειες, πολιτική που ακολουθεί η Πολιτεία όλα τα προηγούμενα χρόνια και συνεχίζεται.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.