Χρωστάμε σε Αρειανούς ; Η Ελλάδα δεν είναι στον πάτο.Δείτε με ένα ''κλικ''

Από τα 24,5 τρίς δολλάρια το 2004 στα 55,3 τρις το 2015 το συνολικό παγκόσμιο χρέος.Σε ποιούς χρωστά η ανθρωπότητα ; ΣΕ ΑΡΕΙΑΝΟΥΣ;; Ένας διαδραστικός χάρτης στον οποίο μπορεί να δεί κανείς, αλλά και να συγκρίνει το πρόβλημα που κάθε χώρα έχει προσθέσει στο παγκόσμιο χρέος.Κάθε δευτερόλεπτο το παγκόσμιο χρέος αυξάνεται και είναι εντυπωσιακό να έχεις την δυνατότητα να το παρακολουθείς on line.

Το ρολόι αλλάζει. Κάθε δευτερόλεπτο, όπως φαίνεται, κάποιος στον κόσμο, παίρνει περισσότερο χρέος. Η ιδέα ενός ρολογιού χρέους για ένα μεμονωμένο έθνος είναι οικεία σε όποιον έχει πρόσβαση στην Times Square στη Νέα Υόρκη, όπου το αμερικανικό κοινό έλλειμμα αποκαλύπτεται. Το ρολόι αυτό (ενημερώθηκε Σεπτέμβριο του 2012) δείχνει το συνολικό ποσόν για όλα σχεδόν τα δημόσια χρέη σε όρους δολαρίου.

 Το αυξανόμενο χρέος στο σύνολο είναι σημαντικό για δύο λόγους. Πρώτον, όταν το χρέος αυξάνεται πιο γρήγορα από  την οικονομική παραγωγή (όπως έχει κάνει τα τελευταία χρόνια), υψηλότερο δημόσιο χρέος συνεπάγεται μεγαλύτερη κρατική παρέμβαση στην οικονομία και υψηλότερους φόρους στο μέλλον. Δεύτερον, το χρέος πρέπει να μεταφέρεται σε τακτά χρονικά διαστήματα. Αυτό δημιουργεί ένα επαναλαμβανόμενο τεστ δημοτικότητας για μεμονωμένες κυβερνήσεις,αλλά για περιπτώσεις όπως η Ευρωπαική Ένωση μπορεί να βυθίσει σε κρίση ολόκληρα συμπλέγματα χωρών.

Δείτε το παγκόσμιο χάρτη χρέους πατώντας εδώ

Σημειώσεις:

  • Αυτό το διαδραστικό γραφικό εμφανίζει το ακαθάριστο δημόσιο χρέος για την υδρόγειο. Το ρολόι καλύπτει το 99% του κόσμου με βάση το ΑΕΠ. Χρησιμοποιεί τελευταία διαθέσιμα στοιχεία και υποθέτει ότι το φορολογικό έτος λήγει τον Δεκέμβριο.
  • Τα στοιχεία για το χρέος που προέρχεται από τους εθνικούς ορισμούς και ως εκ τούτου μπορεί να διαφέρει από χώρα σε χώρα.
  • Το ρολόι δείχνει το εκτιμώμενο χρέους στο σημείο που αντιστοιχεί στην τρέχουσα ημερομηνία και ώρα σε ό, τι έτος βλέπετε? Αυτό είναι ο λόγος που αυξάνει ακόμη και όταν προβάλλετε το παρελθόν ή το μέλλον.
  • Όλα τα δεδομένα αντιστοιχίζονται στα σύγχρονα σύνορα (Μαυροβούνιο χωρίζεται από τη Σερβία το 2006, το Κοσσυφοπέδιο το 2008. Νότιο Σουδάν χωριίστηκε από το Σουδάν το 2011. 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.