Αθήνα - Πάτρα: Δυόμιση ώρες με τρένο

Μέχρι τον Δεκέμβριο του 2017 αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή της γραμμής Αθήνα – Πάτρα του σιδηρόδρομου, με τις εργασίες να εκτελούνται με γοργούς ρυθμούς.

Η αποπεράτωση του τμήματος αυτού θα φέρει πιο κοντά την Αθήνα με την Αχαΐα, απόσταση που θα διανύεται με τρένο σε 1 ώρα και 50 λεπτά.

Σύμφωνα με την ΕΡΓΟΣΕ, ο σταθμός στο Διακοπτό βρίσκεται σε φάση ολοκλήρωσης, στη σήραγγα Παναγοπούλας οι εργασίες είναι σε προχωρημένο στάδιο, ενώ, αρχές Ιουλίου ολοκληρώθηκε η κατασκευή της σήραγγας Αιγίου.

Επίσης, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται τα έργα σε Ακράτα, Διμινιό, Ξυλόκαστρο, στον Λυγιά και την Λυκοποριά.

Το τρένο υπολογίζεται ότι θα «τρέχει» με 200 χλμ/ώρα μεταξύ Κιάτου-Λυκοποριάς, 150 χλμ/ώρα μεταξύ Λυκοποριάς – Αιγίου/Ροδοδάφνης, 120 χλμ/ώρα μεταξύ Αιγίου-Αραχωβιτίκων και 90 χλμ/ώρα μεταξύ Αραχωβιτίκων –Πάτρας. Tο έργο προϋπολογισμού άνω του 1 δισ. περιλαμβάνει:
- την κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής στο τμήμα από Αθήνα (ΣΚΑ) μέχρι το Κιάτο, μήκους 105 χλμ. περίπου, με ηλεκτροκίνηση, τηλεδιοίκηση και τηλεπικοινωνίες.
- νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 71 χλμ. περίπου, στο τμήμα από το νέο Σ.Σ. Κιάτου μέχρι τη Ροδοδάφνη, μετά το σταθμό Αιγίου, με σηματοδότηση, τηλεδιοίκηση, τηλεπικοινωνίες και ηλεκτροκίνηση και
- την κατασκευή νέας διπλής σιδηροδρομικής γραμμής, μήκους 27,6 χλμ. στο τμήμα Ροδοδάφνη – Ρίο.

ΠΗΓΗ: capital.gr

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.