Άρτος και Θεάματα στην Δάφνη Kαλαβρύτων

Με μια μεγάλη γιορτή στο ποτάμι τίμησε η Δάφνη την ημέρα της Πεντηκοστής.Μια πρωτοβουλία  του Παγκαλαβρυτινού συλλόγου Πάτρας και συγκεκριμένα της προέδρου του, κας Κατερίνας Ασημακοπούλου, οδήγησε πλήθος κόσμου στις όχθες του ποταμού Λάδωνα.

Κάτω από τους ήχους του νερού, μέσα σε ένα ειδυλλιακό τοπίο τα χορευτικά τμήματα του Συλλόγου προσέφεραν ένα υπέροχο θέαμα με παραδοσιακούς χορούς. 
Το γεύμα με ντόπια κρέατα και ζυμαρικά, μαγειρεμένα από τους επαγγελματίες της Δάφνης, σερβιρίστηκε κάτω από τα πλατάνια που χάριζαν τη δροσερή σκιά τους, το πρώτο καυτό μεσημέρι του θεριστή. Ενώ τα παραδοσιακά γλυκά φτιαγμένα από τις νοικοκυρές της Δάφνης έφεραν στο νού αλλοτινά χρόνια, όταν ευωδίαζαν οι γειτονιές με τους μπακλαβάδες, τις δίπλες και τους κουραμπιέδες.
Ιδιαίτερη νότα χάρισαν τα "Στρεζοβινά άλογα"  που παρέλασαν υπερήφανα και αργότερα με το γνωστό "χορό των αλόγων" κέρδισαν τον θαυμασμό του κόσμου.
Μετά το φαγητό, το γλέντι φούντωσε για τα καλά και κράτησε μέχρι αργά το απόγευμα.
 
Μια υπέροχη μέρα στο ποτάμι!
 
Και του χρόνου!
 
Γεωργία Κουτσιουρή
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.