Αρέσει δεν αρέσει, ο Συνεταιρισμός αποτελεί βασικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας. (άρθρο του Β. Αποστολόπουλου)

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι από τα τέλη της δεκαετίας του 80 και μετά, το Χιονοδρομικό Κέντρο Καλαβρύτων αποτελεί έναν σημαντικό πυλώνα στήριξης της τοπικής οικονομίας, όχι μόνο της πόλης των Καλαβρύτων αλλά και των γύρω περιοχών.

...άρθρο του Β. Αποστολόπουλου

Ο Δήμος Καλαβρύτων, ο μεγαλύτερος σε έκταση δήμος της χώρας, είναι κατεξοχήν ορεινός και οι κάτοικοί του ασχολούνται βιοποριστικά, αυτοί τουλάχιστον που έχουν απομείνει στα χωριά μας, κατά κύριο λόγο με την κτηνοτροφία και τις αγροτικές καλλιέργειες.

Δυστυχώς, η οικονομική εμβέλεια του Χιονοδρομικού, με τις όποιες αδυναμίες λειτουργίας του, κυρίως λόγω του καιρού, δεν φτάνει σε όλη αυτή την έκταση για να καλύψει οικονομικά τον βιοπορισμό τους.

Ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ, έρχεται να στηρίξει διαχρονικά ολόκληρο το δήμο και να συνεισφέρει τα μέγιστα στην τοπική οικονομία, αποτελώντας “τροχοπέδη” στην ερήμωση της υπαίθρου μας.

Πριν λίγες μέρες, διαβάσαμε για την σημαντική επένδυση ύψους 5 εκατ. ευρώ που εγκρίθηκε και για νέες θέσεις εργασίας εξειδικευμένου προσωπικού, πτυχιούχων οι οποίοι θα “εμπλακούν” με το νέο μηχανολογικό εξοπλισμό τόσο στην μονάδα στο Σκεπαστό, όσο και στη νέα μονάδα του σύγχρονου συσκευαστηρίου των τυροκομικών προϊόντων στο χώρο των ψυκτικών εγκαταστάσεων στην περιοχή της Αγίας Άννας στο Σκεπαστό.

Πολλοί και πρώτος ο νυν δήμαρχος Γιώργος Λαζουράς, βιάστηκαν να χαρακτηρίσουν αυτές τις νέες θέσεις που πρόκειται να προκύψουν, “παραπλανητικές και ανεκπλήρωτες υποσχέσεις”, θέλοντας να “χτυπήσουν” και να μετριάσουν κάπως, την τεράστια ανταπόκριση και αποδοχή που έχει η υποψηφιότητα, του νυν διευθύνοντα σύμβουλου του Συνεταιρισμού κ. Αθανάσιου Παπαδόπουλου, για το Δήμο Καλαβρύτων.

Κατανοητή έως ένα βαθμό η αμηχανία τους, αλλά δεν θα ήθελα να σχολιάσω αυτούς τους χαρακτηρισμούς, αφού οι άνθρωποι αυτοί είναι φανερό, ότι δεν γνωρίζουν ούτε κατ’ ελάχιστο, το πως λειτουργεί μία ΒΙΩΣΙΜΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ, η οποία επιχειρεί να ενισχύσει την ποιότητα των παρεχόμενων προϊόντων της, να αυξήσει την προστιθέμενη αξία τους, να τα κάνει πιο ελκυστικά, να ανταποκριθεί στις αυξημένες απαιτήσεις των καταναλωτών, στην αυξανόμενη ζήτηση και τον ανταγωνισμό, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Αναμφισβήτητα λοιπόν, ο ΑΓΡΟΤΙΚΟΣ ΓΑΛΑΚΤΟΚΟΜΙΚΟΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ αποτελεί, τον βασικότερο πυλώνα οικονομίας της περιοχής μας, ενισχύοντας το brand name Καλάβρυτα, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.

Έχει την “τύχη” να έχει στο “τιμόνι του” ανθρώπους τεχνοκράτες, επαγγελματίες, οι οποίοι εκπόνησαν την συγκεκριμένη μελέτη, υπέβαλαν ολοκληρωμένη, άρτια τεκμηριωμένη πρόταση και εγκρίθηκε η ΕΝΙΣΧΥΣΗ, με το ποσό των 2,5 εκ. ευρώ, από το ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ 2014-2020 για τις παραπάνω δράσεις.

Ο λόγος, για τον πρόεδρο κ. Παύλο Σατολιά και τον διευθύνοντα σύμβουλο κ. Αθανάσιο Παπαδόπουλο, οι οποίοι ουδέποτε θα ρίσκαραν να εμπλέξουν τον Συνεταιρισμό, το όνομά τους και το αποτέλεσμα της δουλειάς τους, σε μικροκομματικές σκοπιμότητες, ψεύτικες υποσχέσεις, εκβιασμούς και απειλές για το Δήμο Καλαβρύτων. Αυτά είναι τερτίπια άλλων και ο νοών νοείτω...

Αυτό το γνωρίζουν πολύ καλά και οι άνθρωποι του Διοικητικού Συμβουλίου, οι οποίοι στηρίζουν τους δύο αυτούς ανθρώπους, τους έχουν απόλυτη εμπιστοσύνη και τα αποτελέσματα δεν άργησαν να φανούν.

Μακάρι ο Δήμος Καλαβρύτων να μιμηθεί τον τρόπο λειτουργίας του Συνεταιρισμού, να στελεχωθεί με τεχνοκράτες και... ποιος ξέρει; κάποια στιγμή στο μέλλον να δούμε “συνέργειες” Δήμου Καλαβρύτων και Συνεταιρισμού, στροφή προς την κατεύθυνση της πλέον σύγχρονης μορφής εναλλακτικού τουρισμού και να γίνει ο Δήμος μας ο πρώτος αμιγώς ΑΓΡΟΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟΣ ΔΗΜΟΣ στην ΕΛΛΑΔΑ, με καινοτόμες πιλοτικές δράσεις, που θα φέρουν επισκέπτες, όχι μόνο από την Ελλάδα αλλά και από το εξωτερικό, ακόμα και στο πιο απομακρυσμένο χωριό μας.

 

Β. Αποστολόπουλος

Β. Αποστολόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
13 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.