Απόντος του Δημάρχου Καλαβρύτων η σύσκεψη της Περιφέρειας για τη στέγαση των προσφύγων

Το αίτημα του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης που κοινοποιήθηκε με επίσημο έγγραφο στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την «Αναζήτηση κατάλληλων χώρων για την κάλυψη έκτακτων αναγκών προσωρινής στέγασης προσφύγων», θα βρεθεί στο επίκεντρο σύσκεψης που θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα 21 Μαρτίου και ώρα 10.30 π.μ., στην αίθουσα του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Ελλάδας (Ν.Ε.Ο. Πατρών – Αθηνών 32).

Στη σύσκεψη, έχουν προσκληθεί οι Αντιπεριφερειάρχες, η Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, η Εκκλησία, οι Δήμαρχοι και φορείς.

Το ΚαλαβρυταΝετ επικοινώνησε με το Δήμαρχο Καλαβρύτων κ. Γ. Λαζουρά και του ζήτησε τη γνώμη του, σχετικά με το ενδεχόμενο, να ζητηθεί και από το Δήμο μας να βρεθεί κατάλληλος χώρος για την προσωρινή στέγαση των προσφύγων. Ο κ. Λαζουράς μας είπε καταρχάς, ότι δεν θα παρεβρεθεί στη σύσκεψη της Δευτέρας στην Περιφέρεια, λόγω των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Καλαβρύτων από τον τουρκικό ζυγό, που έχουν προγραμματιστεί για την ίδια μέρα, καθώς πρέπει και να παρεβρεθεί στις εκδηλώσεις και να φιλοξενήσει τους επισήμους.

Το θέμα της στέγασης των προσφύγων αναμένεται να συζητηθεί αυτή την ώρα στο Δημοτικό Συμβούλιο και να ορισθεί εκπρόσωπος του Δημάρχου για να παρεβρεθεί στη σύσκεψη της Περιφέρειας.

Επίσης είπε, ότι βλέπει θετικά το θέμα προσωρινής στέγασης προσφύγων και στα Καλάβρυτα. "Αφού όλη η Ελλάδα παίρνει πρόσφυγες δε μπορούν τα Καλάβρυτα να αρνηθούν..." ανέφερε. Σχετικά με την εξεύρεση τέτοιων χώρων, είπε, ότι, υπάρχουν ανοιχτοί χώροι στα Καλάβρυτα που μπορούν να διατεθούν για το σκοπό αυτό, απέκλεισε ωστόσο το ενδεχόμενο της Μαθητικής Εστίας αφού ήδη χρησιμοποιείται για τις ανάγκες του Δήμου.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
5 + 3 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.