ΑΠΟΚΡΟΥΣΤΙΚΟ. 'Εκαναν τους ήρωες των Καλαβρύτων ..μοντέλα σε ηλεκτρονικό παιχνίδι

Ηλεκτρονικά γίνεται πλέον η καρατόμηση των Ηρώων και των μνημείων, της ιστορίας και του σεβασμού με τον οποίον πρέπει να περιβάλλονται αυτά τα σημεία σε κάθε τόπο. Ένα ηλεκτρονικό, παγκόσμιο παιχνίδι, έχει αναλάβει ''καθήκον εkκαθάρισης'' των στοιχείων που ξυπνούν την μνήμη . Η επίδραση του παιχνιδιού είναι δυνατόν να αποβεί καταλυτικά σε βάρος της ιστορικής μνήμης, με δεδομένο ότι τέτοιου είδους παιχνίδια προσεγγίζονται από ηλικιακές ομάδες που αφενός είναι απολύτως ευάλωτες και αφ'εταίρου, δυστυχώς, δεν έχουν επαρκή γνώση της ιστορίας ,συνεπώς και ισχνές ή και μηδενικές άμυνες.

Το παιχνίδι ονομάζεται pokemon go και χρησιμοποιεί ως ''δείκτες'' για το κυνήγι (του pokemon), για το που κοντά μπορεί να βρίσκεται δηλαδή, σημεία με αγάλματα, μνημεία και ιστορικούς χώρους γενικότερα. Στην περιοχή των Καλαβρύτων μερικά από τα σημεία αυτά είναι: ο τόπος θυσίας και ειδικότερα ο σταυρός του μαρτυρίου, το γλυπτό της μάνας στον χώρο του μουσείου, τα αγάλματα των Πετμεζαίων, των Δημάρχων Π. Γεωργακόπουλου και  Πάνου Πόλκα, του Ευσέβιου Κηπουργού,του ιερέα Παπαδημητρόπουλου και γενικά ότι είναι ''έτοιμο προς χρήση'' από την παγκοσμιοποιημένη κοινότητα που δεν σέβεται τίποτα μπροστά στο κέρδος. Σε άλλες χώρες που η ιστορία έχει κοντά ή ανύπαρκτα πόδια όπως την Βόρειο Αμερική οι κατασκευαστές χρησιμοποιούν ως σημεία πλατείες, συντριβάνια κ.α'.

Φυσικά εκτός από το κέρδος τα κίνητρα μπορεί να είναι πιο βαθιά και να συνδέονται άμεσα με την προσπάθεια απαξίωσης και ευτελισμού προσωπικοτήτων, ηρώων, μνημείων. Στις φωτογραφίες που ακολουθούν φαίνεται πως ο χρήστης βλέπει την θέση του στον χάρτη της περιοχής και τα πιθανά σημεία που αναζητά. Όταν πλησιάσει τα σημεία, βλέπει σε ρόλο μοντέλου να ποζάρουν ήρωες .....

Για τους κατασκευαστές του παιχνιδιού......η λήθη πρέπει πάση θυσία και τρόπο να επικρατήσει της μνήμης. Το φαινόμενο αυτό δεν αφορά φυσικά μόνο τα Καλάβρυτα και μόνο την Ελλάδα,αλλά ο καθένας πρέπει να έχει τον καημό του.

Ελπίζουμε κάποιος ντόπιος να προβάλει αντίσταση σε αυτή λαίλαπα, γιατί το οφείλουμε στους προγόνους μας. Επειδή υπάρχει μια γενικευμένη αντίληψη ηττοπάθειας απέναντι στα θηρία του παγκόσμιου εμπορίου, ας το κάνει έστω για την τιμή των όπλων.

Εμείς το αναδείξαμε, είναι αυτό που μπορούμε να κάνουμε.

Εσείς συνεχίστε  !!!!! 

Παπαδόπουλος θεόδωρος 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.