Η απίστευτη εμπειρία του Κώστα Μάρκου στο Μπέλφαστ

Ως απίστευτη περιγράφει την εμπειρία του από το Μπέλφαστ, την πρωτεύουσα και, ταυτόχρονα τη μεγαλύτερη πόλη της Βορείου Ιρλανδίας, ο γνωστός γιατρός Κώστας Μάρκου, ο οποίος επισυνάπτει και δύο φωτογραφίες από το πρόσφατο και πολύ ενδιαφέρον ταξίδι του και ιδιαίτερα από την καθολική συνοικία της πόλης. 

Στην πρώτη φωτογραφία, βλέπουμε μια αφίσσα που πανηγυρίζει για την εκλογική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ. Όλο το Μπέλφαστ, είναι γεμάτο τέτοιες αφίσσες που καλούν σε εκδήλωση μετά την εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ γεγονός που καταδεικνύει και την σημασία της νίκης του αλλά και την ευθύνη που συνεπάγεται αυτή.

 

Στην δεύτερη φωτογραφία ο τάφος του Gerard Robert «Bobby» Sands μέλους του ΙRΑ εκλεγμένου στο Βρετανικό Κοινοβούλιο, ο οποίος πέθανε στις 5 Μαϊου του 1981, στα 27 του χρόνια μετά 66 μέρες απεργίας πείνας στην φυλακή Maze. 

Ο ίδιος ήταν ο ηγέτης της απεργίας πείνας του 1981 κατά την οποία άλλοι εννέα κρατούμενοι των φυλακών έχασαν τη ζωή τους αγωνιζόμενοι για την άρση του ειδικού καθεστώτος κράτησης των Ιρλανδών πολιτικών κρατουμένων (στην φωτό τα ονόματά τους πάνω στον τάφο).

Λίγο πριν την απεργία πείνας ο Sands εξελέγη βουλευτής του βρετανικού κοινοβουλίου.

 
πηγή: thebest.gr
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 2 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.