Αντιπαράθεση στο Δ.Σ Καλαβρύτων για τους εκπροσώπους στην ΑΧΑΙΑ Α.Ε

Εισήγηση σχετικά με το θέμα της εκπροσώπησης του Δήμου Καλαβρύτων στην ΑΧΑΙΑ Α.Ε έκανε ο κ. Λαζουράς στην συνεδρίαση της 31/10 . Υπήρξαν αντίθετες γνώμες και προτάσεις από την αντιπολίτευση . Ο κ. Λαζουράς είπε: ''Η Αχαία Α.Ε είναι μια αναπτυξιακή εταιρεία η οποία ασχολείται με δράσεις και ευρωπαϊκά προγράμματα, από τα οποία έχουν ωφεληθεί και κάτοικοι των Καλαβρύτων, ιδιαίτερα στο παρελθόν ,όταν τα LEADER δεν υλοποιούνταν μόνο στις παράλιες περιοχές της Αχαΐας αλλά και στην ορεινή Αχαΐα.

Πρόκειται για μια εταιρεία όχι μόνο των Καλαβρύτων αλλά ολόκληρου του νομού ,που εκτός από τους Δήμους, συμμετέχουν Ενώσεις συνεταιρισμών,επιμελητήριο κ.α.Εργάζεται με ελάχιστο αλλά αξιόλογο προσωπικό, με καλή οργάνωση και διαχείριση των προγραμάτων. Το επιπεδό της είναι αρκετά υψηλό και αυτό αποδεικνύεται από την συμβουλευτική συνεργασία που έχει με τις όμορες ''ΗΛΙΑΚΗ''και ''ΑΙΤΩΛΙΚΗ'' αναπτυξιακές.

Η ΑΧΑΪΑ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ Α.Ε.επίσης υλοποιεί 7 προγράμματα «ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ» στους Δήμους Αιγείρας, Ακράτας, Αροανίας, Διακοπτού, Καλαβρύτων, Κλειτορίας και Παΐων

Επειδή λοιπόν δεν πρόκειται για μια κοινωφελή επιχείρηση,που προσφέρεται για πολιτικές αντιπαραθέσεις, απαιτείται ένα ισχυρό ,ευέλικτο και με ομοψυχία σχήμα που να μπορεί να έχει ταχύτητα και αποτέλεσμα.''

Για τους λόγους αυτούς ο κ. Δήμαρχος πρότεινε ως εκπροσώπους από την πλευρά του Δήμου, που έχει τις περισσότερες μετοχές στην εταιρεία ,τους :

Δουκλιά Σωτήριο με αντικαταστάτη τον Καρρά Βασίλειο

Μαγκαφά Νικόλαο με αντικαταστάτρια την Παπαναγιώτου Ευτυχία

Γεωργακοπουλου Χαρά με αντικαταστάτη τον Χουλιάρα Δημήτριο

Πανουτσακοπούλου Στέλλα με αντικαταστάτη τον Ζυγούρα Ανδρέα

Παπαδάτου χρύσα με αντικαταστάτρια την Αναστασοπούλου Ανδριάνα

Έναν δηλαδή για κάθε 10% σύνολο 50%. Αυτό είναι περίπου και το ποσοστό που έχει ο Δήμος στην Εταιρία.

Στην συνέχεια ο κ. Κατσικόπουλος ο οποίος μίλησε τελευταίος, εξέφρασε μόνο την απορία του για το εάν όλοι οι εκπρόσωποι του Δήμου στην ΑΧΑΙΑ Α.Ε θα είναι από την συμπολίτευση.

Ακολούθησε η τοποθέτηση της παράταξης Ρ.Δ.Κ.Καλαβρύτων με τον κ. Λεωνίδα Βασιλόπουλο να αφήνει με σαφή και παραστατικό τρόπο αιχμές για την μέχρι σήμερα λειτουργία της εταιρίας .Σχολίασε την ανάγκη οι δράσεις της να είναι επικεντρωμένες κυρίως στον πρωτογενή τομέα και να υποστηρίζεται η ''μασημένη τροφή'' που χρειάζεται ο αγρότης και κτηνοτρόφος της περιοχής. Υποστήριξε επίσης την ανάγκη να υπάρχει, σε μια πραγματικά σημαντική εταιρεία ,εκπροσώπηση όλης της τοπικής κοινωνίας όπως αυτή έχει αποτυπωθεί στην ''ζεστή'' λαϊκή εντολή. Είναι ανάγκη,είπε, να συμπεριληφθούν στους εκπροσώπους, έστω ως αναπληρωματικά μέλη, άτομα από την αντιπολίτευση .Η ανάγκη της παρουσίας της αντιπολίτευσης είναι χρήσιμη για να διασφαλιστεί η ορθή λειτουργία ,ώστε η ΑΧΑΙΑ Α.Ε να ασχοληθεί με δράσεις που θα την κάνουν γνωστή στην τοπική κοινωνία, πράγμα που μέχρι σήμερα δεν συμβαίνει. Κατέληξε λέγοντας ότι, οι ευκαιρίες που προώθησε η ΑΧΑΙΑ ΑΕ αφορούσαν έναν συγκεκριμένο ΄΄κύκλο''και ότι ανάλογη αναπτυξιακή κατάφερε να κάνει γνωστό όχι μόνο στην τοπική κοινωνία, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο τον ''Κρόκο Κοζάνης'',μια ανάλογη προσπάθεια δεν έχει γίνει , ας μην έχει αυτό το αποτέλεσμα ,να γίνει όμως.

Ο κ. Κατσικόπουλος εξακολουθούσε να διατηρεί την απορία του, κυρίως με την όλη λειτουργία του Δ.Σ λέγοντας την χαρακτηριστική φράση ''αυτά δεν γίνονται πουθενά''.

Ζήτησε κατ επανάληψη την επικαιροποίηση ή δημιουργία κανονισμού για το Δημοτικό συμβούλιο ,ώστε να μην προκύπτουν διαφωνίες και εντάσεις για θέματα που μπορούν να προ ρυθμίζονται .

Σε ότι αφορά την ΑΧΑΙΑ ΑΕ, πρότεινε ή μάλλον προέτρεψε την συμπολίτευση να καλέσει ενώπιον του Δ.Σ του Δήμου εκπρόσωπο της εταιρείας ο οποίος να τοποθετηθεί θεσμικά και υπεύθυνα,για την ανάγκη αύξησης μετοχικού κεφαλαίου,τα προγράμματα ,τις μελέτες και τις δράσεις που μπορούν να ωφελήσουν κάθε Τοπική Κοινότητα ξεχωριστά.

Αξίζει να σημειωθεί οτι η θητεία των εκπροσώπων θα είναι πενταετής και ορίστηκαν αυτοί που προτάθηκαν.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
3 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.