Αμνησία..... μνήμης (Γράφει ο Σπανός Παρασκευάς )

Η χθεσινή μέρα δεν μου δημιούργησε θλίψη μόνο λόγο της θύμησης των γεγονότων στα Καλάβρυτα, αλλά περισσότερο θλιβερή ήταν η εικόνα του πανηγυριού που στήθηκε.

Απ’ τη μια οι οικογένειες των θυμάτων με σεβασμό και θρήνο για τους νεκρούς και από την άλλη το τσίρκο των επισήμων και χειρότερα των αυλικών που στριμώχνονταν για να χωρέσει το κενό κεφάλι τους στο κάδρο των φωτογράφων.
Face control στην εκκλησία για ποιους; Για αυτούς που γεννήθηκαν ζουν στον τόπο ή ήρθαν για να τιμήσουν τους νεκρούς.

Σε μια πτωχευμένη χώρα αυτό που ξεχώριζε στα Καλάβρυτα ήταν η χλιδή των πανάκριβων αυτοκινήτων που σου θύμιζε περισσότερο εξωτερικό χώρο καζίνο στο Μόντε Κάρλο, παρά μνημόσυνο.

Τόσα ασθενοφόρα θυμάμαι να έχω δει μόνο σε σεισμό ή σε πολύνεκρο τροχαίο, τη στιγμή που μόνο αυτοί που το ζουν ξέρουν τι σημαίνει η έλλειψη τους τον υπόλοιπο χρόνο.

Δυστυχώς για το νευρικό μου σύστημα, ήμουν από την Παρασκευή στα Καλάβρυτα και η παρέλαση των χωματουργικών μηχανημάτων ήταν μεγαλύτερη και από των επισήμων, με την αγωνία να κλείσουν τους λάκκους και να καθαρίσουν τους δρόμους σαν να μην υπάρχει αύριο.

Το μόνο ελαφρυντικό που έχουν οι δημιουργοί όλου αυτού του θιάσου είναι ότι δεν έχουν κάποια ιδιαίτερη σχέση με τον τόπο και το βλέπουν σαν καλή ευκαιρία δημοσίων σχέσεων.

Απαράδεκτοι όσοι έχουν θύματα στην εκτέλεση και συντηρούν ή ενισχύουν όλο αυτό.

Βλέποντας όλους αυτούς καταλαβαίνει ποιος είναι ο λόγος που φτάσαμε σαν χώρα εδώ και γιατί θα πάμε σε 4ο και σε 5ο μνημόνιο.

Η 13η Δεκέμβρη είναι μνημόσυνο για όλους αυτούς που δολοφονήθηκαν που πρέπει να τελείται με σεμνότητα και δάκρυα μόνο.

 

 Σπανός Παρασκευάς. Διευθύνων σύμβουλος στην εταιρεία   Proland Real Estate

 
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
7 + 9 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.