Ακούστε συγχωριανοί! Δε γράφει ΠάΡΤης αλλά Πάτρης...

Το δημοσιεύουμε αυτούσιο, όπως το βρήκαμε στο τελευταίο φύλλο της "Φωνής των Καλαβρύτων", αφού πρώτα ευχαριστήσουμε και δημόσια, τον φίλο Πάνο Τσαπάρα, για την ευγενική του χειρονομία να μας προσφέρει τη φωτογραφία.

 

Ακούστε συγχωριανοί!

Η προσωπική μας αγωνία δεν έχει να κάνει με το... εάν ο Παλαιών Πατρών Γερμανός σήκωσε ή όχι το λάβαρο της Επαναστάσεως του 1821 στην Αγία Λαύρα.

Ούτε με το εάν... πέρασε ή δεν πέρασε από τους Καμενιάνους.

Η αγωνία - που μας πνίγει κυριολεκτικά - οφείλεται στον φόβο μας, μην τύχει και κάνει καμιά βόλτα στην λεβεντογέννα επαρχία μας ΤΩΡΑ!

Διότι έτσι και το... επιχειρήσει ο Ιεράρχης της ελευθερίας, θα συναντήσει μνημεία αφιερωμένα στους προγόνους μας σε αυτή την κατάσταση!

Δεν γράφουμε τίποτε άλλο.

Ας σπεύσουν οι έχοντες την ευθύνη να φροντίσουν στοιχειωδώς έστω αυτό το μαύρο χάλι.

Σε ποιό χωριό βρίσκεται; Δεν το αποκαλύπτουμε συγχωριανοι.

Τρεις κι ο Κώστας μείναμε...

Αν το αποκαλύψουμε θα μείνουμε εντελώς μόνοι.

 

ΣΧΟΛΙΟ 1: Ούτε και εμάς μας το αποκάλυψε ο Πάνος, όμως το δημοσιεύουμε, επειδή και ο ίδιος έπεσε "θύμα κοπτοραπτικής" στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπως άλλωστε πολλές φορές έχει πέσει και το ΚΑΛΑΒΡΥΤΑ ΝΕΤ, από κάποιους οι οποίοι σκοπίμως και κατ' επάγγελμα, διαστρεβλώνουν το νόημα των άρθρων για δικούς τους λόγους!!! Ας διαμαρτυρηθούν και ας φροντίσουν πρώτα οι "κοπτοράπτες" να διορθωθεί το χάλι τέτοιων κακοποιημένων μνημείων της περιοχής μας και μετά να μας "κουνήσουν το δάχτυλο" και να μας διδάξουν ιστορία!

ΣΧΟΛΙΟ 2: Επειδή στη φωτογραφία στο φύλλο της "Φωνής των Καλαβρύτων", η επιγραφή του μνημείου δε φαίνεται καθαρά και μπορεί κάποιοι να... παρεξηγήσουν και να νομίσουν ότι γράφει, "Εις οιωνός άριστος αμύνεσθαι περί πάρτης", τους λέμε ότι γράφει το σωστό: "ΕΙΣ ΟΙΩΝΟΣ ΑΡΙΣΤΟΣ ΑΜΥΝΕΣΘΑΙ ΠΕΡΙ... ΠΑΤΡΗΣ"!

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
2 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.