Άγγελος Τσιγκρής: «Η Κλειτορία δεν πρέπει να μείνει χωρίς αστυνόμευση…»

Με αφορμή την εκφρασμένη προλθες της κυβέρνησης για κατάργηση του Αστυνομικού Τμήματος της Κλειτορίας, ο Αχαιός πρώην γενικός γραμματέας του Υπουργείου Δικαιοσύνης (Δικηγορος - καθηγητής Εγκληματολογιλας) Άγγελος Τσιγκρής έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Σήμερα τα οργανικά κενά στις αστυνομικές υπηρεσίες της Αχαΐας ξεπερνούν τα διακόσια (200) και η εγκληματικότητα ευρύτερη περιοχή αυξάνεται δραματικά.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ακούγεται έντονα το ενδεχόμενο τα Αστυνομικά Τμήματα της Ακράτας και της Κλειτορίας να καταργηθούν και να συγχωνευτούν σε αυτά του Αιγίου και των Καλαβρύτων αντίστοιχα.

Η ανασφάλεια των κατοίκων της Αχαίας έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες. Οι πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι από το έγκλημα.

Οι ελλείψεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές. Τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη και ελαστικά. Η επιχειρησιακή ετοιμότητα των επιμέρους υπηρεσιών φθίνει καθημερινά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες και την αυτοθυσία της συντριπτικής πλειοψηφίας των αστυνομικών.

Και όλα αυτά ενώ οι διαρρήξεις και οι ληστείες έγιναν καθημερινότητα ακόμη και στα χωριά. Η ασφάλεια της ζωής και της περιουσίας των όλων μας τελεί σε άμεση διακινδύνευση. Οι κάτοικοι αυτο-οργανώνονται δημιουργώντας ομάδες αυτοπροστασίας. Η αυτοδικία αρχίζει να υποκαθιστά το κράτος, αφού χάθηκε ακόμη και η στοιχειώδης εμπιστοσύνη των πολιτών σε αυτό.

Σε κάθε περίπτωση, η εγκληματικότητα δεν αντιμετωπίζεται με τη συρρίκνωση των υπηρεσιών ασφάλειας...»._

 

_____________________________________

Ο Άγγελος Τσιγκρής διδάσκει Εγκληματολογία στην Ελλάδα και την Κύπρο. Έχει διατελέσει εκπρόσωπος της Ελλάδας στη Μόνιμη Επιτροπή Επιχειρησιακής Συνεργασίας για την Εσωτερική Ασφάλεια στην Ευρώπη (COSI) του Συμβουλίου της ΕΕ και στη Μόνιμη Αντιπροσωπία του ΟΗΕ για την Πρόληψη του Εγκλήματος και την Ποινική Δικαιοσύνη. 

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.