Αδιέξοδο με τα στερεά απόβλητα των Καλαβρύτων.

Απολύτως προσωρινή είναι η μεταφορά των στερεών αποβλήτων που παράγει ο Δήμος Καλαβρύτων στου ''Φλόκα''.

Ο αρχικός σχεδιασμός που αφορούσε την Περιφερειακή διαχείριση του θέματος ήταν τα Καλάβρυτα να διαθέτουν έναν σταθμό μεταφόρτωσης και στην συνέχεια να μεταφέρονται τα συγκεντρωμένα σκουπίδια στου ''Φλόκα''.

Αυτή η επιλογή δεν φαίνεται να προχωρά αφού ο όγκος των σκουπιδιών που παράγουν Πάτρα και Αίγιο είναι μεγάλος και υπάρχουν οι γνωστές αντιδράσεις .Επιπλέον ο νέος εθνικός περιφερειακός σχεδιασμός δομείται πάνω στην λογική ότι η διαχείριση και εναπόθεση απορριμάτων θα πρέπει να είναι σε επίπεδο Δήμων.

Μέσα στον Αύγουστο θα υπάρξει δημοτικό συμβούλιο το οποίο θα κλιθεί να πάρει σχετική απόφαση αφού προηγουμένως θα έχει γίνει ανάλογη συζήτηση με τους επικεφαλής των Παρατάξεων του Δήμου Καλαβρύτων.

Η δημιουργία χώρου για τα απορρίμματα στο Αίγιο, με το οποίο θα μπορούσε να υπάρξει μια συνεργασία ή η αναζήτηση χρηματοδότησης για αυτόνομο χώρο στον Δήμο Καλαβρύτων θα είναι οι επιλογές και στην συνέχεια η όποια πρόταση θα διαβιβαστεί στο περιφερειακό συμβούλιο.

Με δεδομένη την δυσκολία χρηματοδότησης αλλά του χρόνου που χρειάζεται κάτι τέτοιο να εξασφαλιστεί, να υπάρξουν μελέτες, να αντιμετωπιστούν  πιθανές αντιδράσεις κατοίκων από τα Ελληνικά δικαστήρια,να κατασκευαστεί το έργο είτε στα Καλάβρυτα ,είτε στο Αίγιο είναι προφανές ότι οι αιρετοί του Δήμου μας καλούνται να βοηθήσουν στην επίλυση του ''γόργιου δεσμού των σκουπιδιών''

Θέοδωρος Παπαδόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
2 + 5 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.