ΑΧΑΙΑ: Μόλις 22 αναπληρωτές για πάνω από 180 κενά στα σχολεία.

Μια δυσάρεστη έκπληξη περίμενε την Αχαΐα, μετά την ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας για την πρόσληψη αναπληρωτών δασκάλων, ώστε να καλυφθούν τα κενά στα σχολεία. Αν και οι ανάγκες της περιοχής καλύπτονται με 150 δασκάλους και 30 νηπιαγωγούς, στο νομό προβλέπεται η πρόσληψη μόλις 22 εκπαιδευτικών, εκ των οποίων κανείς δεν είναι νηπιαγωγός.

Το θέμα αναδεικνύει με δήλωσή του ο Τάσος Σταυρογιαννόπουλος, Αιρετός ΠΥΣΠΕ Αχαΐας - π. Πρόεδρος Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών Πάτρας, ο οποίος, σύμφωνα με δημοσίευμα του thebest.gr, αναφέρει τα εξής:

«Μπαίνουμε στην τρίτη εβδομάδα της νέας σχολικής χρονιάς και τα σχολεία της Αχαΐας δεν έχουν ακόμη δασκάλους. Η πολυπόθητη πρόσληψη  αναπληρωτών δασκάλων και νηπιαγωγών έγινε με πολύ σημαντική καθυστέρηση μόλις χθες 25/9. Ωστόσο, για την περιοχή της Αχαΐας με έκπληξη διαπιστώσαμε, πως δεν αποτέλεσε προτεραιότητα του Υπουργείου Παιδείας, παρά τα 150 κενά δασκάλων και τα 30 νηπιαγωγών, που δημιουργούν εικόνα διάλυσης στα σχολεία εδώ και δύο εβδομάδες.

Δυστυχώς, η Αχαιή αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας δεν άκουσε όλον αυτόν τον καιρό τίποτα για τις ελλείψεις εκπαιδευτικών στα σχολεία και για τα μεγάλα προβλήματα λειτουργίας τους στην Αχαΐα.

Οι σχεδιασμοί του Υπουργείου περιελάμβαναν μόλις 4 προσλήψεις δασκάλων τακτικού προϋπολογισμού και 18 δασκάλων μέσω ΕΣΠΑ για ολοήμερα σχολεία. Νηπιαγωγός ούτε ένας!

Με αυτές τις προσλήψεις είναι πλέον ορατό, πως τα σχολεία στην περιοχή μας αδυνατούν να λειτουργήσουν. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του Υπηρεσιακού Συμβουλίου, των Διευθυντών και των εκπαιδευτικών να προσπαθήσουν με μπαλώματα να υπάρξει στοιχειώδης λειτουργία των σχολείων, ώστε να μην απογοητεύσουν μαθητές και γονείς, είναι πλέον αδύνατο να λειτουργούν τα σχολεία με αυτόν τον τρόπο.

Δεν μπορούν να σηκώσουν άλλο την ευθύνη οι εκπαιδευτικοί να εργάζονται παράνομα σε τμήματα με 30 και πλέον μαθητές, καθώς και σε ολοήμερα τμήματα των 50 έως και 80 μαθητών. Πρωτίστως προκύπτουν ζητήματα ασφάλειας των μαθητών, αλλά και σοβαρές επιπτώσεις στο εκπαιδευτικό έργο.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας οφείλει να αναλάβει άμεσα την ευθύνη που της αναλογεί και να διορίσει αναπληρωτές δασκάλους και νηπιαγωγούς σε έναν από τους μεγαλύτερους νομούς της χώρας, ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία όλων των σχολείων.»

Ελπίζουμε η καινούργια αναπληρώτρια Υπουργός Παιδείας Σία Αναγνωστοπούλου, η οποία κατάγεται από την Αχαΐα, να ενσκήψει πάνω στο πρόβλημα ώστε μια περιοχή όπως ο Δήμος Καλαβρύτων να μην έχει κάθε χρόνο τα ίδια προβλήματα με την έλλειψη εκπαιδευτικών.

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
11 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.