Αχαΐα: Κοινή πρόταση για εργοστάσιο απορριμμάτων καταθέτουν οι Δήμοι Αιγιάλειας και Καλαβρύτων

Πρόταση για την υποδοχή εργοστασίου επεξεργασίας στερεών αποβλήτων ετοιμάζονται να καταθέσουν από κοινού, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, οι Δήμοι Αιγιάλειας και Καλαβρύτων, μετά το «ναυάγιο» του εργοστασίου απορριμμάτων στον ΧΥΤΑ Φλόκα.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαίωσε χθες ο δήμαρχος Αιγιάλειας, Θανάσης Παναγόπουλος, με δήλωσή του στην εφημερίδα «Πελοπόννησος», τονίζοντας ότι πρόθεση των δύο δήμων είναι να καταθέσουν την πρότασή τους μέσα στον Ιανουάριο του 2015, στο πλαίσιο της αναθεώρησης του περιφερειακού σχεδιασμού διαχείρισης των απορριμμάτων.

Όπως είπε ο κ. Παναγόπουλος, η συγκεκριμένη πρόταση σχηματοποιείται αυτή την περίοδο σε συνεργασία με την δημοτική αρχή των Καλαβρύτων, η οποία άλλωστε συμμετέχει και στον Αναγκαστικό Σύνδεσμο Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων 3ης Διαχειριστικής Ενότητας Αχαΐας. Ο κ. Παναγόπουλος επισήμανε ότι οι δύο δήμοι θεωρούν ότι μπορούν να προχωρήσουν στην υλοποίηση ενός τέτοιου σχεδίου, στη βάση μιας εναλλακτικής και ρεαλιστικής διαχείρισης των απορριμμάτων και σε συνάρτηση με τις όποιες πολιτικές εξελίξεις, ενώ δηλώνουν και ανοικτοί σε πιθανές συνεργασίες με τους Δήμους Πατρέων και Δυτικής Αχαΐας.

 
πηγη: thebest.gr
 
 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
12 + 4 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.