4ο ΓΕΛ Πατρας Ευχαριστίες στον Περιφερειάρχη Απ. Κατσιφάρα για τη συνδρομή στη διοργάνωση του προγράμματος «Comenius»

Με μια ειδική τιμητική πλακέτα, η πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Φωτεινή Συριώτη-Κυπραίου και εκ μέρους της Διεύθυνσης του 4ου Γενικού Λυκείου Πατρών Γεώργιος Κουτρουμπής, ευχαρίστησαν τον Περιφερειάρχη Απόστολο Κατσιφάρα για τη συνδρομή της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας στη διοργάνωση της εβδομάδας του ευρωπαϊκού προγράμματος Comenius τον περασμένο Σεπτέμβριο, κατά την οποία φιλοξενήθηκαν στην Πάτρα καθηγητές και μαθητές από πέντε χώρες.

Όπως τονίστηκε σήμερα κατά τη διάρκεια της συνάντησης που έγινε στα γραφεία της Περιφέρειας, με την παρουσία και της Εκτελεστικής Γραμματέως της Π.Δ.Ε Διονυσίας Μαράτου, επρόκειτο για μία μεγάλη προσπάθεια που υλοποιήθηκε στην πόλη μας, στο πλαίσιο της πολυμερούς σύμπραξης αυτού του σημαντικού προγράμματος, κάτι το οποίο, όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι του Σχολείου, δε θα είχε γίνει δίχως τη σημαντική βοήθεια της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας.

«Για εμάς, στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, είναι σημαντικό να προωθούμε την εκπαίδευση, τη συνεργασία, τη μάθηση, γιατί από εκεί η νεολαία μας θα μπορέσει να κερδίσει τα εφόδια εκείνα που θα διαμορφώσουν καλύτερα το μέλλον της. Είναι αναγκαία η συνεργασία όλων των ευρωπαϊκών χωρών με κοινό στόχο τη βελτίωση της εκπαίδευσης και τη σωστή καθοδήγηση των νέων μας» υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Απ. Κατσιφάρας, δηλώνοντας πως πάντοτε η Περιφέρεια ήταν και είναι δίπλα σε τόσο σημαντικές προσπάθειες.

Να υπενθυμίσουμε πως η εβδομάδα Comenius υλοποιήθηκε από 22 έως 26 Σεπτεμβρίου 2014 και συμμετείχαν 22 καθηγητές και 23 μαθητές από 5 ευρωπαϊκές χώρες -και συγκεκριμένα τη Φινλανδία, την Ιταλία, την Τουρκία, την Πολωνία και τη Ρουμανία, καθώς και το 4ο Γενικό Λύκειο της Πάτρας, το οποίο συμμετέχει στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Το πρόγραμμα έχει τίτλο «The book-Your best friend» (Το βιβλίο, ο καλύτερός σου φίλος). Οι καθηγητές και οι μαθητές από την Ευρώπη που κατέφθασαν στην Πάτρα, εντάσσονται στη διαδικασία ανταλλαγής φιλοξενιών, που αποτελεί μία μόνο από τις πολλές διαστάσεις του πολυμερούς προγράμματος. Κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά πολλοί μαθητές μας αλλά και όλοι οι καθηγητές-μέλη της παιδαγωγικής ομάδας του Comenius φιλοξενήθηκαν στις τρεις χώρες που προηγήθηκαν στη διοργάνωση, συγκεκριμένα τη Ρουμανία, τη Φινλανδία και την Τουρκία.


 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
10 + 6 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.