Ερώτηση του Άγγελου Τσιγκρή για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού

Ζητά την εισαγωγή νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων.

Στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, ο βουλευτής Αχαΐας και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής κατέθεσε Ερώτηση προς την Υπουργό Παιδείας για την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού. 

Ο Άγγελος Τσιγκρής έχει ξεκινήσει -από τις αρχές του 2015 και συνεχίζει ακόμη και σήμερα- ένα οδοιπορικό στα σχολεία (Δημοτικά – Γυμνάσια – Λύκεια) της Αχαΐας, με σκοπό την ενημέρωση των μαθητών και των εκπαιδευτικών για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων σχολικής βίας και εκφοβισμού. 

Σύμφωνα με την ερώτηση του Αχαιού βουλευτή προς την Υπουργό Παιδείας: 

« Το φαινόμενο του σχολικού εκφοβισμού αποτελεί σοβαρό κίνδυνο για το σύνολο της εκπαιδευτικής κοινότητας και της ελληνικής κοινωνίας. 

Πρόκειται για ένα πρόβλημα, το οποίο -στο βαθμό που δεν αντιμετωπίζεται με πολιτικές κοινωνικής πρόληψης- πολλαπλασιάζεται με ταχύτατους ρυθμούς. 

Το φαινόμενο της σχολικής βίας και του εκφοβισμού απαιτεί επιστημονική προσέγγιση, βαθιά γνώση και λεπτούς χειρισμούς. 

Έχει αποδεχθεί ότι ο χαλαρός έλεγχος στο πλαίσιο της οικογένειας και η έλλειψη επικοινωνίας, ανάμεσα στον γονιό και στο παιδί, ευνοούν την παραβατικότητα. Εάν λείπει αυτό το στοιχείο της επικοινωνίας με τους γονείς, αντίστοιχα το παιδί αδιαφορεί για το σχολείο και εμπλέκεται σε ομάδες άλλων νεαρών, που μπορεί να εκδηλώσουν παραβατική συμπεριφορά. 

Για να υπάρξει πιθανότητα τέλεσης εγκληματικών πράξεων από ανήλικους, πρέπει να υπάρξει ένας συνδυασμός φτώχειας, εγκληματικού παρελθόντος της ίδιας της οικογένειας και έλλειψης ελέγχου των γονέων προς το παιδί. Πρέπει, δηλαδή, να συμπέσουν ταυτόχρονα τρεις παράγοντες προκειμένου να υπάρξει σοβαρή πιθανότητα να εκδηλώσει κάποιος ανήλικος παραβατική συμπεριφορά. 

Με αφορμή τα επαναλαμβανόμενα κρούσματα βιαιοτήτων που καταγράφονται σε διάφορα σχολικά συγκροτήματα της Αχαΐας, αλλά και της Ελλάδας ολόκληρης, προκύπτει η ανάγκη μιας διαφορετικής αντιμετώπισης του ζητήματος. 

Συνεπώς, πρέπει να καταβληθεί μεγάλη προσπάθεια από όλους τους συναρμόδιους φορείς για τη δραστική αντιμετώπιση του φαινομένου». 

Συγκεκριμένα, ο Αχαιός βουλευτής και καθηγητής της Εγκληματολογίας ρωτά την Υπουργό Παιδείας, σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί με σκοπό: α) την αντιμετώπιση της σχολικής βίας και του εκφοβισμού και β) την εισαγωγή νέων εκπαιδευτικών προγραμμάτων για την πρόληψη του φαινομένου και την ενημέρωση μαθητών και εκπαιδευτικών._

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
CAPTCHA
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.
Ακολουθήστε το kalavrytanet.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις του Δήμου Καλαβρύτων και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Kalavrytanet.com