Ψήφισμα της Ένωσης Κρινοφυτινών

ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΝ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΝ ΤΗΣ ΕΝΩΣΕΩΣ ΚΡΙΝΟΦΥΤΙΝΩΝ

«ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΘΕΟΔΩΡΟΙ» -ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ-

 

Εξέδωσαν τό κάτωθι Ψήφισμα:

 

Προοίμιον:

Για την υποβάθμισιν ΤΟΥ ΛΑΒΑΡΟΥ ΤΩΝ ΣΤΥΡΩΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΑΓΙΑΛΑΥΡΑΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΙΝΩΝ ΟΡΚΙΣΜΕΝΩΝ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΩΝ, εις τον Εορτασμόν, της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 2021, καθώς και των διακοσίων χρόνων -1821-2021- Ελευθερίας και Ανεξαρτησίας, Ημών των Ελλήνων και του Ελληνικού Έθνους.

Όπου:

«…Στις 12-3-2020 το «διηνεκές» ανεπίτρεπτα παραβιάστηκε και, με την ευκαιρία του εορτασμού των 200 χρόνων, μεθοδεύτηκαν τα εξής πρωτάκουστα, όπου πέρα από ανεπίτρεπτα για εθνικά θέματα, είναι ανιστόρητα και διχαστικά:

Την ως άνω ημερομηνία εκδόθηκε το Π.Δ. 35/2020, με το οποίο καθιερώθηκε η 17η Μαρτίου ως έναρξη του ένοπλου αγώνα κατά των Τούρκων από την Ανατολική Μάνη, Νομού Λακωνίας. Την ίδια μέρα εκδόθηκε και το Π. Δ. 36/2020, όπου καθιερώθηκε η 17η Μαρτίου ως έναρξη του ένοπλου αγώνα, και από τη Δυτική Μάνη, Νομού Μεσσηνίας. Και τα δύο αυτά διατάγματα δημοσιεύτηκαν στην εφημερίδα της Κυβερνήσεως την ίδια μέρα ΦΕΚ 61/Α/12-3-2020…».

 

Και: Η Πατρίς Εταπείνωσεν τους Καλαβρυτινούς ! ! !

 

ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΕΘΑ--ΔΕΝ ΤΟ ΔΕΧΟΜΕΘΑ…

 

ΓΙΑΤΙ:

 

«…έχει ο θάνατος δρόμους ανεξερεύνητους και μια δική του δικαιοσύνη… -- και τα Νεκρά Καλαβρυτινά Παλληκάρια-- ξέφυγαν απ’ τον κύκλο και αναστήθηκαν και χαμογελάνε μέσα σε μια παράξενη ησυχία… τα μάρμαρα λάμπουν στον ήλιο (και η) τη θάλασσα να κυματίζει (πάντα ανά τους αιώνας, το Αδούλωτον, την Ανδρειοσύνην και την δόξαν των) …». Από τους Αργοναύτες του Γ. Σεφέρη.

 

Είναι, είμεθα, από την αρχέγονη εποχή, Αιώνιοι, Αδούλωτοι, Αθάνατοι, εκεί στις κορυφές και τα φαράγγια των Καλαβρυτινών βουνών…

 

Και μην ξεχνάτε – εμείς δεν ξεχνούμε- ο Αχιλλέας εβαπτίσθη ΑΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΣΤΥΓΟΣ ΣΤΟ ΧΕΛΜΟ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ.

Η ΟΛΥΜΠΙΑ ΜΑΝΝΑ ΤΟΥ –ΘΕΤΙΣ- ΕΠΕΛΕΞΕΝ, ΟΧΙ ΤΥΧΑΙΑ, ΤΟΝ ΑΝΤΑΡΙΑΣΜΕΝΟΝ ΤΟΠΟΝ ΤΩΝ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ…

 

Ακολουθεί το Ψήφισμα:

p1p2p3p4p5p6p7p8

 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 1 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.