ΔΗΜΟΣ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ: Ανοιχτή πρόσκληση στους συλλόγους για τον εορτασμό των 200 χρόνων

Ανοιχτή πρόσκληση προς τους Φορείς Πολιτισμού του Δήμου Καλαβρύτων (Πολιτιστικοί, Μορφωτικοί και Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι, Λαογραφικά Μουσεία και γενικά σωματεία που έχουν καταστατικό σκοπό την ανάδειξη του τόπου μας) απευθύνει ο Πολιτιστικός Τομέας του Δήμου Καλαβρύτων, με σκοπό την κινητοποίησή τους ενόψει και των εορτασμών για τα 200 χρόνια από το 1821.

ΑΝΟΙΧΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Προς : Tους Φορείς Πολιτισμού του Δήμου Καλαβρύτων (Πολιτιστικοί, Μορφωτικοί και Εκπολιτιστικοί Σύλλογοι, Λαογραφικά Μουσεία και γενικά σωματεία που έχουν καταστατικό σκοπό την ανάδειξη του τόπου μας).

Αξιότιμοι κυρίες και κύριοι πρόεδροι και εκλεχτά μέλη των διοικητικών συμβουλίων,

Το πολιτιστικό απόθεμα της Επαρχίας Καλαβρύτων, ως δήμου Καλαβρύτων πλέον, με τις ευρύτερες περιοχές των Καλαβρύτων, της Κλειτορίας, της Αροανίας και των Παϊων, είναι αδιαμφισβήτητα τεράστιο.

Η ανάδειξη και αξιοποίηση της ισχυρής ιστορικής και πολιτιστικής ταυτότητας της περιοχής μας, απαιτεί μια διαρκή προσπάθεια που μας αφορά όλους: Τους συλλογικούς φορείς, τους δημότες και εν τέλει κάθε Καλαβρυτινό και κάθε άνθρωπο που τον εμπνέουν τα Καλάβρυτα. Σκοπός μας και απόφασή μας είναι να κινητοποιήσουμε κάθε υγιή κομμάτι της κοινωνίας, σε μια προσπάθεια διάδρασης στην παραγωγή πολιτισμού.

Κυρίαρχο ρόλο σε αυτή την κατεύθυνση θα έχει η επέτειος των 200 χρόνων από την Εθνική Παλιγγενεσία . Τα Καλάβρυτα, που αποτελούν σύμβολο των αγώνων του Έθνους για ελευθερία και έχουν αποτυπωθεί στην Εθνική μνήμη σαν το μέρος που συμπυκνώνει τα δομικά στοιχεία της Εθνικής μας ταυτότητας, έχουν ιστορική ευθύνη για τον εορτασμό της επετείου.

Σας καλούμε λοιπόν, την 8η Μαρτίου 2020 ημέρα Κυριακή και ώρα 11:00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων της ¨Παλαιολογίνας¨ στα Καλάβρυτα, για την πρώτη συνάντηση όλων των φορέων πολιτισμού του Δήμου Καλαβρύτων.

Με Εκτίμηση

Ο Δήμαρχος Καλαβρύτων

Οι υπεύθυνοι του Πολιτιστικού Τομέα

Αθανάσιος Παπαδόπουλος

Κούκιος Κωνσταντίνος

Λεωνίδας Βασιλόπουλος

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
1 + 0 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.