Επειδή η ζωή δεν είναι μόνο Covid

Επειδή η ζωή δεν είναι μόνο Covid και επειδή ο καρκίνος του μαστού είναι μία πολύ συχνή πάθηση στις γυναίκες (1 στις 8 γυναίκες θα νοσήσει σε κάποια φάση της ζωής της) και επειδή ο κίνδυνος εμφάνισης του καρκίνου του μαστού δεν γνωρίζει ηλικίες απλά αλλάζει ανάλογα με την ηλικία, είναι πολύ σημαντικό για τις γυναίκες του Δήμου μας να γνωρίζουν τις πιθανότητες να προσβληθούν από καρκίνο σε κάθε δεκαετία της ζωής τους.
Αν είστε 20 ετών η πιθανότητα ανάπτυξης διηθητικού καρκίνου του μαστού στα επόμενα 10 χρόνια είναι μία στις 1732,
Αν είστε:
30, 1 στις 228
40, 1 στις 69
50, 1 στις 43
60, 1 στις 26
70, 1 στις 25
( ο παραπάνω πίνακας από στατιστικά στοιχεία και αναφορές από το National Cancer Institute USA)
     Η γνώση της πιθανότητας εμφάνισης καρκίνου ανάλογα με την ηλικία επιτρέπει τη σωστή ενημέρωση και τον προγραμματισμό σε θέματα πρόληψης για να εντοπιστούν όσο το δυνατόν περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού σε πρώιμο στάδιο. Φυσικά δεν είναι μόνο η ηλικία προδιαθεσικός παράγοντας για τον καρκίνο του μαστού.
    O Δήμος Καλαβρύτων σε συνεργασία με το Άλμα Ζωής του Νομού Αχαΐας (Σύλλογος γυναικών με καρκίνο του μαστού) και με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Καλαβρύτων διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση στις 3/2 και ώρα 11:00 με τηλεδιάσκεψη για τον καρκίνο του μαστού. Στο πρόγραμμα της εκδήλωσης θα υπάρχει εισήγηση του εξειδικευμένου ιατρού χειρουργου ογκολογου κ. Κούκουρα, παρουσίαση από την κοινωνική λειτουργό κ. Τζιομακη καθώς και αφήγηση της βιωματικής εμπειρίας μέλους του συλλόγου που έχει νοσήσει από καρκίνο του μαστού.
   Πιστεύω ότι θα ενημερώσει και θα βοηθήσει όσες γυναίκες του Δήμου μας θελήσουν να το παρακολουθήσουν.
Θεόδωρος Κ. Νασιωτης
Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Προσθήκη νέου σχολίου

Το περιεχόμενο αυτού του πεδίου παραμένει ιδιωτικό και δε θα εμφανίζεται δημόσια.
  • Επιτρεπόμενες ετικέτες HTML: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Αυτόματες αλλαγές γραμμών και παραγράφων.
  • Οι διευθύνσεις ιστοσελίδων και οι διευθύνσεις email μετετρέπονται σε συνδέσμους αυτόματα.
3 + 8 =
Solve this simple math problem and enter the result. E.g. for 1+3, enter 4.